25.09.2017 16:43
“TÜRK DİLİNİN KORUNMASI, VATANIN VE BAYRAĞIN KORUNMASI KADAR ÖNEM GEREKTİREN MİLLİ BİR GÖREVDİR”


Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, 26 Eylül Dil Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Aynı zamanda 2017 yılının ‘Türk Dili Yılı’ olarak ilan edilmesine vurgu yapan Başkan Kasap, şu ifadeleri kullandı:

“1932’deki ilk Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül, ülkemizde “Dil Bayramı” olarak kabul edilmiştir. Kurultayın amacı, Türk dilinin öz zenginliğini meydana çıkarmak, onu dünya dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmektir.

2017 yılı, Türk Dili açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Dünyanın sayılı dillerinden birisi olan ve binlerce yıllık köklü geçmişe sahip olan Türk dilinin, son birkaç yüzyılda geçirmiş olduğu değişimler sonucu yaşadığı kimi olumsuzluklara ve bunların çözüm yollarına kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla 2017 yılı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek himayelerine aldıkları bir kampanyayla ‘Türk Dili Yılı’ olarak ilan edilmiştir.

Türkçe, bugün hem konuşan kişi bakımından hem de yayıldığı geniş saha itibariyle dünya dilleri arasında bilinirliği en fazla olan dillerdendir. Bu sebeple; Türk dilinin yerinde, doğru, güzel ve kurallarına uygun şekilde kullanımının önemi konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Bir milleti bir arada tutarak, ortak değerler etrafında birleştiren dil, o milletin en temel yapı taşlarından birisidir. Unutulmamalıdır ki; milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan güzel Türkçemizin, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanda daha yaygın ve doğru bir şekilde aktarılması, sadece eğitimcilerimizin değil hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu nedenle, Türk dilini yalın, yozlaşmalardan arınmış, yabancı kültürlerin kuşatmasından uzak ve saygın bir dil olarak görmek hepimizin en büyük isteğidir.

Türkçemizin gelişmesine ve zenginleşmesine vesile olması dileğiyle tüm vatandaşlarımızın Türk Dil Bayramı’nı kutluyor, Türkçenin kültürel bir hazine olarak sonsuza kadar var olmasını yürekten temenni ediyorum.”

Soru ve Görüşleriniz