29.09.2018 17:27
TÜRK YILDIZLARI RİZE’DE HEYECANLA İZLENDİ

Dünya'nın sayılı süpersonik akrotimlerinden biri olan Türk Yıldızları, 27 – 30 Eylül tarihleri arasında Rize, Of ve Trabzon’da gösteri düzenlemek üzere Karadeniz turuna çıktı.

Haftalar öncesinden yazılı ve görsel duyurusu yapılan Türk Yıldızları’nın geleceği günü sabırsızlıkla bekleyen Rizeli vatandaşlar muhteşem gösteriyi izleyebilmek için sahile akın ettiler.

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi’nin organizesiyle hazırlanan alanda gösteriyi izlemek üzere toplananlar arasında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’da yerini aldı.

 Rize semalarında uçmaya başlayan Türk Yıldızları akrobasi timini gösterilerine ilk olarak Rize’yi selamlayarak başladılar. Rize Sahili Kuzey Yolu Gülbahar Merkez Cami önünde gerçekleştirilen gösterilerde izleyenler nefeslerini tuttu. Birbirinden tehlikeli hareketleriyle gösterilerini sergileyen Yıldızlarımızın gösteri yaptığı esnada bazı vatandaşlarımızın duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

SİZİNLE NEKADAR GURUR DUYSAK AZDIR

Alanda gösterileri izleyen bir vatandaşın duygulandığı görülürken, dudaklarından dökülen sözler ise; “Sizinle ne kadar gurur duysak azdır, sizler var oldukça bu bayrak inmez, var mı eşiniz benzeriniz” şeklinde oldu.

Sergilenen bu muhteşem anı alanda bulunan vatandaşlar cep telefonlarıyla ölümsüzleştirirken, Türk Yıldızları Akrobasi Timi son gösteri olarak havada çizmiş oldukları kalp işaretiyle Rizelileri selamlayarak gösterilerine son verdiler.

Dünyanın en seçkin gösteri timleri arasında yer alan ve Dünyada sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olan Türk Yıldızları, bölgedeki gösteri uçuşunu 30 Eylül Pazar günü Trabzon ile tamamlayacak. 

Soru ve Görüşleriniz