13.02.2019 21:29
ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI MEHMET CAHİT TURHAN, RİZE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI MEHMET CAHİT TURHAN, RİZE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Çeşitli programları için Rize’de bulunan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Rize Belediyesini ziyaret etti.  Bakan Turhan’ı kapıda karşılayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ulaştırma Bakanını makamında ağırladı.

Rize Belediyesi Kent Hizmet Servisini ve çalışma düzenini Ulaştırma Bakanı Turhan’a anlatan Başkan Kasap, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesinin maketini göstererek, projenin bitmek üzere olduğunu ifade etti.

Daha sonra Başkan Kasap’ın makamına çıkan Bakan Turhan, günün önemi için Rize Belediyesi Anı Defterine düşüncelerini yazarak imza attı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yapılan çalışmalar konusunda şunları anlattı:

“Belediyenin kurumsallaşması noktasında çok önemli gelişmeler sağladık. Paydaşlarımızla birlikte ortaya koyduğumuz çalışmalarda Rizemizin 5-10 yıllık haritasını hazırladık. Benden sonra gelecek olacak yöneticilerimizde bu haritayı kendi politikaları göre devam ettireceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza Rizemize vermiş olduğu değer ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.”

Başkan Kasap’ın makamında misafir olduğunu belirten Bakan Turhan,  Seçimlerin bir bayrak ve hizmet yarışı olduğunu, kişilerin gelip geçici olduğunu önemli olanın millete yapılacak olan hizmetin kesintiye uğramadan sürdürülebilmesi olduğunu anlattı.

Turhan, burada yaptığı açıklamada, 31 Mart yerel seçimlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“ Doğu Karadeniz kolay gelişim yakalayamamış yerleşim yerlerimizden. Rize merkeze kadar büyük sahil boyunca ilçelerimiz var. Karadeniz Sahil Yolu'nun yapılmasından sonra insanlara getirdiği avantajla yeni gelişim alanlarının planlanması önem arz ediyor. Biz de merkezi hükümet olarak bölgesel ve transit yolların geçtiği yerleşimlerdeki ulaşımı rahatlatmak ve ve şehirsel gelişim için yaptığımız projeler var. Rize için en önemlisi Dağ Dibi Yolu. Rize'nin ilçelere ulaşımını kolaylaştıracak ve şehir içi trafiğinin de Dağ Dibi Yolu'na çekilmesi ile rahatlamış olacak. Daha konforlu bir hizmet vermiş olacağız.”

Konuşmaların sonunda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhurbaşkanımızın da çok önem verdiği Kenevirden üretilen Rize Bezini ve Anzer Balını Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ikram etti.

Makam ziyaretinin ardından Bakan Turhan, Başkan Kasap ve Vali Çeber Rize Belediye önünde Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına ait “Güvenli İnternet Tırı” nı ziyaret etti. 

Soru ve Görüşleriniz