05.05.2021 14:25
YATIRIMLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin belediye bünyesinde ve diğer kurumlarla koordineli olarak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Metin, beraberinde Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile birlikte sırasıyla Pazar caddesi genişletme çalışması, Portakallık deresi ıslah çalışması, Dalyan Deresi tersip bendi ve dere ıslah çalışması, Belediye Blokları kentsel dönüşüm çalışması, Dağbaşı Kaplıca İçme Suyundan elektrik üretim tesisi ve Dağbaşı Isırlık yolu çalışmalarını inceledi.
Saha çalışanlarından bilgiler alan Başkan Metin, yatırımların aksatılmadan devam etmesi için gerekli çalışmaları yapıyor.
Dalyan Deresi Tersip bendi ve Islah çalışmaları sahasında açıklamalarda bulunan Başkan Metin, “Yıllarca bu vadilerdeki dengesiz su akışlarının en yakın 2011 yılında Ekrem Orhon mahallesi ve civarını ne hale getirdiğini hatırlıyorum. Orada oluşan hasarı gidermek için devletimiz büyük maliyetler yüklenmişti. Şimdi Allah’a şükür DSİ tarafından hem burada Dalyan Vadisi’nde yaklaşık 600 metrelik bir güzergah koruma altına alınıyor. Elimizden geldiğince de buradaki doğal yaşamı koruma adına da bazı yerlerde duvarları yapmadık adeta oralardan bir nevi canlılar su ile dere ile buluşsun istedik. Burada iki tane tersip bendi olacak. Bunlar, gelen ciddi anlamdaki rüsubatı tutma anlamında çok önemli görev yapacak. Çünkü bu derelerden sadece su akarsa, rüsubat gelmezse, çamur, toprak, ağaç, kalıntı gelmezse bizim şehir içerisindeki menfezlerimiz de tıkanmaz. O sıkıntılara da, tahriplere de neden olmaz diye düşünüyoruz.  Burada güzel bir çalışma izledik. Yine aynı şekilde Portakallık’ta da bir çalışma yapılıyor. Bu anlamda orada da denize kadar ulaşımda hem genişleyerek hem de suyu kontrol altına alarak taşkınları önlemek adına bu çalışmalar yapılmış oluyor. Buradan başta Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, DSİ yetkililerine, müdürümüze teşekkür ediyoruz. Belediye ile işbirliğiyle; çünkü geldiğimizden beri bunlar bizim de planladığımız projelerdi, girişimlerimiz sonucunda yaklaşık 16 derenin inşallah hepsine kısım kısım dokunacağız. Tekrardan Rizemize, bu bölgedeki vatandaşlarımızın su taşkınlarından korunması adına hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Soru ve Görüşleriniz