19.10.2018 16:54
YEÇEP 2. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

YEÇEP 2. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

 

Rize Yerel Çevre Eylem Planı 2. Danışma Kurulu Toplantısı Kurum ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin katılımlarıyla Rize Belediyesi Meclis üyesi Zeynep Yardımcı Platin Başkanlığında Belediye Meclis salonunda yapıldı.

Rize Belediyesi Meclis üyesi Zeynep Yardımcı Platin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi ( YEÇEP ) Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Demirak, Rize Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Mustafa Baltacı’nın katılımıyla gerçekleşen Rize Yerel Çevre Eylem Planı 2. Danışma Kurulu Toplantısına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Rize Belediyesi tarafından yürütülen Yerel Çevre ve Eylem Planı çalışmaları için ilk olarak 6 Mayıs 2016 tarihinde halkımızı bilinçlendirmek adına Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı yapılarak Yerel Çevre ve Eylem Planı Projesi’nin Rize halkına tanıtımı yapılmış, katılan vatandaşların görüş ve önerileri alınmıştı.

Daha önce de YEÇEP için 1.Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirilmişti. 2. Kurul toplantısında, Projenin başından beri koordinatörlüğünü yapan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi ( YEÇEP ) Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Demirak, Rize için çevresel sorunların belirlenmesi, ortaya konulması, çözüm yolları oluşturulması, yaşanabilir ve sürdürülebilir yeşil kentin meydana getirilmesi amacıyla şehrimizde yaşayanlarla ve paydaş gruplarla çevre yönetimi konusunda aktif katılımı sağlayacak olan YEÇEP projesi için konuşma ve sunumlar gerçekleştirdi. 

Soru ve Görüşleriniz