08.07.2018 10:02
YENİKÖY MAHALLESİNDE BOZUK YOL ÇİLESİ BİTİYOR

Rize’de uzun yıllar tartışma konusu olan, Yeniköy ve Çarşı mahallelerine ulaşımın sağlandığı Pazar Caddesinin eskiyen yolunun asfaltlanması için Rize Belediyesi tarafından sökme çalışmaları başlatıldı.

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi inşaat çalışmalarının başlamasıyla birlikte inşaat sürecinde ağır tonajlı arabaların kullandığı, bu nedenle çukurlaşmaların meydana geldiği ve inşaat nedeniyle bir türlü yapılamayan Pazar Caddesi, proje inşaatının tamamlanmasının ardından yapılmaya başlandı.

Yıllardır çevrede yaşayan vatandaşların ve mevcut yolu kullanan sürücülerin şikayet ettiği, önceki yıllar geçici olarak yama asfalt çalışmalarıyla çukurların kapatılmaya çalışıldığı yol Rize Belediyesi’nin 2018 yılı yatırımları arasına alınarak seri asfalt dökülmesi için zemin düzeltme çalışmaları başlatıldı.

İlk etapta şeytan  sokağı önünden Total Petrol arasında bulunan gidiş gelişli 800 metre mesafenin zemin sökme ve düzeltme işlemi başlatıldı. Hafta sonu başlatılan sökme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken, hafta içi yolun asfaltı dökülerek çalışmanın ilk etabı tamamlanmış olacak.

İkinci etapta ise Total petrol ile Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesinin bulunduğu alan arasında kalan 400 metrelik kısımda çalışma başlatılacak.

Soru ve Görüşleriniz