06.12.2018 14:42
YEŞİL DOĞASI VE KÜLTÜREL ÖZELLİKLERİYLE RİZE İZMİR’DE DÜNYAYA TANITILIYOR

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve 6 - 9 Aralık tarihleri arasında İzmir Gaziemir’de başlayan ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuarı’nın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleşti.

Açılışa KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra, Rize’den Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın önceden planlanmış bir programı dolayısıyla Rize Belediyesi Kültür Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Safet Kopuz, İl Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu ve İlgili kurum çalışanları katıldı. Protokol konuşmalarının yer aldığı programda, kesilen açılış kurdelesini ardından fuar ziyaretçilere açıldı.

Önceki yıllarda ciddi katılımcı ve ziyaretçi sayılarına ulaşan ve bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’de Rize Valiliği ve Rize Belediyesi’nin öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası’nın katkılarıyla oluşturulan stantta ilimiz tüm değerleriyle tanıtılıyor.

Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap,ın bu yıl önceden belirlenmiş programı dolayısıyla katılamadığı Fuar’da, Rize Belediyesini temsilen ev sahibi olarak misafirleri karşılayan Rize Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz ekibi ile birlikte gelen misafirlerle yakından ilgilenyor.

38 Ülke 48 ilden katılımın sağlandığı Uluslararası düzeyde düzenlenen Fuar’a yerli ve yabancı ziyaretçiler katılırken, fuar alanında gelen misafirler Rize stantına uğramadan geçmiyor.

Yöresel çalgımız Tulum eşliğinde oynanan horonların yer aldığı stantta ilimizin kültürü, tarihi, doğası, müziği, otantik mimarisi, Rize bezi dokumacılığı, özgün yemekleri ve misafirperverliği ziyaretçilere tanıtılıyor. 
Oynanan horonlara yabancı misafirler eşlik etmekten geri kalmıyor. Rize Valiliği ile Rize Belediyesi tarafından hazırlanan kitap, broşür, cd gibi materyaller gelen misafirlere veriliyor.

 

 

Soru ve Görüşleriniz