25.08.2017 16:18
“ZAFERLERLE DOLU ŞANLI BİR TARİHE SAHİBİZ”

“ZAFERLERLE DOLU ŞANLI BİR TARİHE SAHİBİZ”

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap “26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bizler zaferlerle dolu şanlı bir tarihe sahibiz. Bu zaferlerden biri de 26 Ağustos 1071 Cuma günü kazanılan Malazgirt Zaferi’dir. Bu zafer öyle bir şahlanıştır ki; Selçuklu sultanı Alparslan ve cengâver ordusu bu zaferle “Anadolu”nun tapusunu ebediyete kadar Müslüman Türk milletine hediye etmiştir.

Bize hürriyetimizi ve istikbalimizi kazandıran bu büyük zafer; şehitlerimizin, gazilerimizin armağanıdır. Milletimizin 1071’de başlayan kardeşliğine göz diken içimizdeki hainler ve onları sahaya süren Türkiye düşmanı küresel sömürgeciler bilmelidir ki; aziz milletimiz istikbaline, istiklaline, vatanına, dirlik ve düzenine, birlik ve beraberliğine kasteden iç ve dış düşmanlarını dün olduğu gibi bu günde kahredecek güçtedir.

Kutlu zafere önderlik eden büyük kumandan Sultan Alparslan’ı, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, devlet geleneğimizi koruyup yücelten atalarımızı rahmet ve şükranla anar; Malazgirt Zaferi’nin 946. yıl dönümünü kutlar, aziz milletimizin birlik ve dirlik içinde ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşamasını dilerim.”

Soru ve Görüşleriniz