1. Hamsi Festivali

Proje Durumu   :  Tamamlanan
Yapım Yılı   :  -

Rize Belediyesi ve Rize Kadınlar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER) işbirliği ile “Martı Çığlıklarındaki Gri Lezzet” sloganıyla Rize’de  1. Hamsi Festivali düzenlendi.

Festivalin açılışı Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap ve protokol üyelerinin sahneden temsili olarak balık ağı atmaları ile başladı.

Rize sahil dolgu alanı Kültür Park Önü’nde Rize Belediyesi ve Rize Kadınlar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER) işbirliği ile gerçekleştirilen “Martı Çığlıklarındaki Gri Lezzet” 1. Hamsi Festivalinde 2.5 ton hamsi mangal yapılarak alanı dolduran binlerce vatandaşa ücretsiz ikram edildi. Bir gün öncesinden başlayan festival hazırlıkları kapsamında Rize Belediyesi çalışanları ile gönüllülerden oluşan 150 kişilik ekip 2.5 ton hamsiyi sabaha kadar ayıkladı.

Sabahın erken saatlerinde kurulan mangallarda ise görevliler tarafından pişirilen hamsiler vatandaşların ilgi odağı oldu. İçerisinde çeşitli yarışmalarında yer aldığı organizasyonda binlerce kişi kurulan mangalların başında kendilerine ikram edilen Hamsi ekmekten alarak organizasyon çerçevesinde yapılan yarışmaları izledi. Festivale Trabzon başta olmak üzere İstanbul ve Rize’nin ilçelerinden de katılım oldu.