Toplu Taşıma Merkezi Otobüs Amirliği ve 700 Araçlık Otopark Projesi

Proje Durumu   :  Tamamlanan
Yapım Yılı   :  -

Şehir merkezinde ve yine şehrin farklı noktalarında kontrolsüz olarak gelişi güzel konumlandırılan, bulunduğu alanda trafik sıkışıklığına neden olan köy ve mahallelere ait durak noktalarının özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşattığı olumsuzluklar göz önüne alınarak, sorunların çözümü noktasında duraklara ve toplu taşıma araçlarına düzen getirilerek hayata geçirilen Toplu Taşıma Merkezi ve Sahil Açık Otopark Projesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Sahil dolgu alanında yaklaşık 29.000 m² alan üzerinde inşa edilen projede 69 araç peronu oluşturularak, 2 il, 11 ilçe, 12 mahalle 72 köy olmak üzere 95 ayrı hatta hizmet verilecek.

Toplu taşımanın şehrin karşı tarafta olmasından dolayı yaşanılacak zorlukların vatandaşların hizmetine sunulan Rize Belediyesi Toplu Taşıma Merkezi ücretsiz servis aracıyla ortadan kalkacak ayrıca bas-geç yöntemine göre oluşturulan trafik lambalarıda kullanılabilecek.

RİZE 700 ARAÇLIK YENİ OTOPARKINA KAVUŞTU

Toplu taşıma merkezine bitişik olarak yapılan 700 araçlık otopark hizmete açıldı. Şehrimizin trafik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla projelendirilen sahil otoparkı vatandaşlara hizmet verecek.