24.09.2017 14:34
16 TESİS 207 MİLYON TL YATIRIM..

16 TESİS 207 MİLYON TL YATIRIM..

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valilik ziyaretlerinin ardından, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’la İsmail Kahraman Kültür Merkezine gelerek 207 milyon liralık yatırımların temel atma işlemini gerçekleştirdi.

Bakan Eroğlu, temeli atılacak tesislerle Rize şehir merkezi, 3 ilçe, 10 mahalle, 17 köy ve 2 bin 680 dekar arazinin taşkınlardan korunacağını, ormancılık projeleri ile Rize’de ağaçlandırma yapılarak ormanların bakımının sağlanacağını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da her yağmur yağdığında yerel yöneticilerin dikkatlerinin arttığını belirterek bölgesel yağışların etkili olduğunu söyledi. Bak, "Sizlerin planlaması ve yaptığı değerlendirmelerle bu yağışların oluşturması muhtemel riskleri aşıyoruz. Rize'ye özel ilgi gösteriyorsunuz. Taşkın koruma planlamalarında kaynağından başlayarak aşağıya doğru planlı programlı yürütülmesi yönünde karar alındı. Yeşil doğamızı korumak ve zenginleştirmek için bu derelerin turizme ve bölgenin doğasına güzellikler katması gerekiyor. Sel felaketi ile baskınlarla oluşacak olumsuz görüntülerden uzaklaşmak istiyoruz. Bu çok önemli. İnsanların hayatları çok önemli" diyerek Rize'ye yapılan yatırımlardan dolayı Bakan Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

BAŞKAN KASAP TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ..

Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Bölge Genel Müdürlerinin de konuşma yaptığı temel atma töreninde; Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Rize’miz gerçekten tarihi bir gün yaşamaktadır. Sayın Bakanımızla birlikte yürüttüğümüz birçok projenin bazılarını bitirmek üzereyiz, bazılarının da başlangıcını inşallah burada yapacağız. Rize Belediyesi’ni ilgilendiren en önemli konu Andon Suyu çerçevesindedir. Diğer önemli konu da şehrimizin taşkın sudan korunmasıdır. Bu doğrultuda başta Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatlar çerçevesinde bütün paydaşlarımızla bu süreci takip etmekteyiz. Bu çalışmaların şehrimize ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum.



 

 

Soru ve Görüşleriniz