04.06.2018 16:45
5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çevremize ve şehrimize sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Başkanımız mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1972 yılında yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi ve bu tarihten günümüze “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanmaktadır. Dünya Çevre Günü kutlamasının, çevre kirliliğinin etkilerine ve sonuçlarına dikkat çekmeye, daha sağlıklı bir çevre için, daha temiz bir dünya için çabaları yoğunlaştırmaya vesile olmasını temenni ediyorum.

Şu bir acı gerçek ki; doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan başlıca etken insan unsurudur. Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Mevcut çevre sorunlarının çözümü için resmi otoritelerin gerekli tedbirleri almasının yanı sıra, herkesin çevre konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve olumlu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması gerekmektedir. Bir yandan sürmekte olan ekonomik büyümeyi desteklemek, bir yandan da doğal ve tarihi güzellikleri ile yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen bir ekolojik ortama sahip olan ülkemizde, çevre kalitesini artırmak; havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla, temiz bir çevre oluşturmak temel hedefimizdir. Rize gibi mavi bir gökyüzü, yemyeşil tabiatı ile insanlığa örnek teşkil edecek yaşanabilir çevre ve şehre sahip olmak bizim için bir ayrıcalıktır. Bunun kıymetini ve değerini de bilerek doğal güzelliklerimize sahip çıkıp korumalıyız. Unutulmamalıdır ki; biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.

5 Haziran Dünya Çevre Günü, tüm bu konuları bir kez daha düşünmek, yapabileceklerimizi gözden geçirmek, daha da yoğun ve kesintisiz bir mücadele sürdürme kararı almak ve uygulamaya koymak için bir fırsattır. Bu vesile ile tüm halkımızın 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyorum. Gelecek yarınlara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak dileğiyle…”

Soru ve Görüşleriniz