02.03.2018 08:53
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RAVZA KAVAKÇI RİZE'DE DÜZENLENEN PANELE KATILDI

AK Parti Rize İl Gençlik Kolları tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kara Leke 28 Şubat" paneline AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ve (ÖNDER ) Onursal Başkanı İbrahim Solmaz konuşmacı olarak katıldı.

Düzenlenen panelde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, 28 Şubat sürecini değerlendirerek dinleyicilere önemli bilgiler aktardı.

 28 Şubat sürecine nasıl gelindiğini anlatan Kan, "1980 darbesinden biraz ileriye geldiğimizde yine aynı zihniyetin bir tezahürü 28 Şubat'ta karşımıza çıkıyor." diye konuştu.

Ravza Kavakçı Kan, şöyle devam etti: "Seçilmiş bir hükümet Necmettin Erbakan'ın başbakan olduğu hükümet istifaya zorlanıyor ama kolay değil. Nasıl zorlanıyor? Önce haberler çıkartılmaya başlanıyor. Önce dedikodu başlıyor. O zamanın Türkiye’sinde medya en büyük güçlerden bir tanesi. Yavaş yavaş saha hazırlanıyor. Böyle bir algı oluşturuluyor. Her mücadelede her iktidarın gücünü korumak istemesinde korku politikaları vardır. Eğer milletin iradesine göre hareket etmiyorsanız, birdenbire özellikle inançlı vatandaşlara karşı bir kampanya başlıyor. Sadece inançlı vatandaşlara değil, inancı dolasıyla belirli bir hayat tarzını benimsemiş olanlara, etnik kimliği farklı olanlara, o dönemdeki devlet babanın anlayışına göre ideal vatandaş olmayanlara. Çünkü devlet baba bize bir kalıp çizmiş. O kalıba uyuyorsak uyuyoruz, sığıyorsak sığıyoruz, sığmazsak yokuz. O kalıba bizi sığdırmak için zaman zaman kolumuz bacağımız kırılabilir. Mühim olan devletin devamıdır, vatandaşın hiçbir kıymeti yoktur."

 28 Şubat'ta oyunlar sahnelendiğine işaret ederek, "Tiyatro aktörleri televizyon ekranlarında belirir. Korku üretilir. O zaman Türkiye güçsüz bir Türkiye'dir. O zaman 'Türkiye' dediğinizde, uluslararasında 'Türkiye mi? O neresi ki?' der. O zaman bu kadar düşmanımız da yoktur ve sevenimiz de yoktur. Kimsenin Türkiye umurunda değildir. " diye konuştu.

ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz ise yapmış olduğu konuşmasında; O dönemlerde öğrenciler üzerinde uygulanan baskı ve Üniversiteler de kapalı bayanlara yönelik uygulamalardan bahsetti.

Panel sonunda her iki konuşmacıya Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Ali Avcılar tarafından hediye takdim edildi.

Programa, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Ali Avcılar, Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Soru ve Görüşleriniz