23.10.2019 17:57
ATIK PİL TOPLAYAN OKULLARA HEDİYELERİ BAŞKAN RAHMİ METİN TARAFINDAN VERİLDİ


Rize’de “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çevre kirliliğinin önüne geçmek için mücadele veren Rize Belediyesine öğrenciler atık pil toplayarak destek verdiler.

Doğaya atılan pillerin zamanla içindeki kimyasal maddeler toprağa ve sulara karışmaktadır. Bunun çevreye verdiği zararı önlemek için Rize Belediyesi ile TAP Derneği ortaklaşa Rize’de okullar arası atık pil toplama kampanyası başlattı. Toplanan pillerin geri dönüşüme kazandırılması ve gençlerimizin konuya duyarlılığının arttırılması için teşvik edici adımlar atan Rize Belediyesi, 20 Eylül 2018 – 30 Nisan 2019 tarihleri arasında başlatılan kampanyaya katılan ve dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verdi.

Kampanya kapsamında Doğuş Çay İlköğretim Okulu 103 kilogram, Kalkandere Anadolu İmamhatip Lisesi  55 kilogram, İstiklal İlköğretim Okulu ise 30 kilogram atık pil ile kampanyaya katılarak toplamda 188 kilogram atık pilin geri dönüşüme kazandırılmasını sağladılar.

Rize Belediyesi tarafından başlatılan kampanyaya destek veren okullara yönelik düzenlenen ödül töreni, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in makamında yapıldı.

Duyarlı öğrencileri ve beraberinde öğretmenlerini makamında misafir eden Belediye Başkanı Rahmi Metin, göstermiş oldukları bu hassas davranıştan ötürü kendilerine teşekkür ederek, hediyelerini takdim etti.

Ödüllerin takdim edildiği ziyarette, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı teknik ekip Rize Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında yürütmüş olduğu çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Rahmi Metin’e bilgiler aktardı.

Ayrıca, Rize Belediyesi tarafından 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 21 Eylül 2019 – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında okullar arası yeni bir atık pil toplama kampanyası başlatılarak, her 50 kilogram atık pil toplayan okula spor seti hediye edilecek.

 

Soru ve Görüşleriniz