22.03.2018 13:15
BAŞKAN KASAP, “PROJE ARTIK NETLEŞTİ”…

BAŞKAN KASAP, “PROJE ARTIK NETLEŞTİ”…

Rize Entegre Su Projesi final toplantısı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap başkanlığında Belediye Encümen salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Kasap, Projenin artık taraflar tarafından netleştiğini dile getirerek düzeltilmesi gereken noktalarında kısa bir süre içerisinde çözüleceğini söyledi.



Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı İsmail Raci Bayer, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu,Akif Türkel, teknik belediye personelleri katıldı.



Belediye Başkanı Kasap, “IPA Projesi için İlgili Teknik Başkan Yardımcım, Birim Müdürü ve Teknik ekiple Kolları Sıvadık. Proje artık netleşti. Rize Entegre Su Projesi kapsamında 25 km. Ana kollektör hattı 4km terfi hattı 5 Adet terfi merkezi Su için 5 adet su deposu yapımı, Ana su isale hattına kesme vanalarının konması ve 310 km şehir şebeke hattının yenilenmesi ve scada sistemi planlanmaktadır. Düzeltilmesi gereken veya eksik çalışmaları biran önce tamamlayıp çözüme kavuşturacağız“dedi.



2. ve Final toplantısında projenin saha incelemelerini yapan ekip, izlenilecek yolları belirledi. Konular karşılıklı istişare edilerek Avrupa birliği delegasyonunun vereceği rapora göre Bakanlık projelere son şekli verilerek ihale aşamasına geçilecektir bilgisini verdi.





Toplantı Başkanlık makamında Ulaştırma Sektör Yöneticisi Akif Türkel, Avrupa Birliği Yatırım Daire Başkanı İsmail Raci Bayer ve Teknik heyetin kısa bir değerlendirmesi ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın hediye takdimi ile sonlandırıldı.

 

Soru ve Görüşleriniz