25.09.2018 15:57
BAŞKAN KASAP’TAN ” İTFAİYE HAFTASI” MESAJI

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap “İtfaiye Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Büyük bir özveri ve fedakârlıkla vatandaşların ve diğer canlıların yardımına koşan itfaiye çalışanlarına minnettar olduklarını belirten Belediye Başkanımız, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemiz hizmet verdiği yerleşim birimleri ve çevresinde yaşanması muhtemel doğal afetlere karşı gereken tedbirleri almak;  yangın, sel, deprem, trafik kazası gibi olaylarda da yapılması gereken kurtarma ve arama çalışmalarını en iyi şekilde yürütmek esası üzerine kurulan itfaiye teşkilatına büyük önem vermektedir.

Canımızı, malımızı, doğal ve tarihi zenginliklerimizi, yangına karşı korumada hepimize görev düşmektedir. İtfaiye Haftası’ndaki amaç; itfaiye hizmetlerinin önemini halkımıza anlatmak, yangın önlemleri konusunda halkımızı aydınlatmak ve düzenlenen etkinliklerle yangın ve diğer afet koruma şekillerine dikkat çekmektir. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı, halkımızın aldığı güvenlik önlemlerine ve afetten, yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır.

Her türlü felaket ve acil durumlarda hiç düşünmeden hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan itfaiye personelimize minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Bu zorlu mücadelelerinde büyük bir özveri göstererek cesaret ve onuruyla görevlerini yerine getiren itfaiye teşkilatımıza kazasız, yangınsız ve afetsiz günler diliyor, tüm itfaiye personelimizin “İtfaiye Haftası’nı kutluyorum.” 

Soru ve Görüşleriniz