28.10.2019 09:29
Başkan Metin’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Metin’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

“Bugün 96. yıl dönümünü idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan Cumhuriyetimiz, çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesinin sonucudur.

Kurulduğu günden beri, yüce milletimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkararak, hem her alanda ilerleyişin kaynağı hem de milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur.

Türk milletinin sonsuz varlığı ve devamı noktasında yeni nesillere bu büyük düşünceyi ve iradeyi aktarmak bizim sorumluluğumuzdadır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü korumak, bu yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Cumhuriyetimizin daha da güçlenmesi için yerli ve yenilikçi üretimde güçlenmemiz, ekonomik yönden ilerlememiz gerektiğine inanıyorum.

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kazanımlarını koruyarak,  bundan sonra da tüm gayretimizle bağımsızlığımızı ve birlik beraberliğimizi savunmaya devam edeceğiz. Sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla şehrimize, milletimize, vatanımıza hizmet edeceğiz.

Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da artması temennisiyle, Cumhuriyeti bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünde, aydınlık bir geleceğe ilham verecek heyecanla kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

 

Soru ve Görüşleriniz