18.10.2019 23:07
BAŞKAN METİN’DEN “ZAVENDİKLİ MUSTAFA YILDIZ HOCA EFENDİ’NİN VUSLATININ 10. YIL DÖNÜMÜ” MESAJI


"Rizeli din âlimi, il vaizlerimizden merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi’nin vuslatının 10. yıl dönümünde hem kendisini özlemle anıyor hem de geride bıraktığı manevi huzur iklimi ile gönüllerde yer edinmesinin gururunu yaşıyoruz.  

Hocamız 1932 yılında Rize’nin Güneysu ilçesi Ada Cami köyü Anca Mahallesinde doğmuştur. İmamı bulunduğu Zavendik köyünde genç yaşta muvaffak olduğu maddi ve manevi hizmetlerden ötürü bu köyün ismiyle yâd edilmiş, halk bu seçkin müderrisi “Zavendikli Hoca” mahlasıyla tanımıştır. Zavendik köyü ve tüm Rizeliler kıymetli müderrisi bağırlarına basmış; kendisi de ömrünün sonuna kadar Zavendikli Hoca mahlasını iftiharla taşımıştır.

Zavendikli Hoca’mız, daima iyilik yapma gayretinde olan, hayırda acele eden, fevkalade bir zekâya ve hafızaya sahip, feraset sahibi birisiydi. Ömrünü din ve iman, ahlak ve fazilet, vicdan, irfan ve memleket için harcamış; gelecekte İslam davasına hizmet edecek genç ve imanlı nesilleri yetiştirmek uğruna birçok zahmetler çekmiştir. Cami ve Kur’an kursu görevlerinin dışında nevi şahsına münhasır kişiliği, takvası ve güven veren yaşantısı ile şehrimizde vuku bulan arazi anlaşmazlığı, sınır davaları, akraba tartışmaları, şiddetli aile geçimsizlikleri, bozulan iş ortaklıkları gibi birçok sosyal ve içtimai olaylarda sözünü dinleten, olayları tatlıya bağlayan kıymetli bir şahsiyetti. Bir şehrin değeri ve kıymeti, yetiştirdiği, barındırdığı kıymetleri ile oluşur. Bizler de böylesine kıymetli şahsiyetleri anmakla, anlamakla ve yaşantımıza uyarlamakla yükümlüyüz.

Rizeli gönüldaşlarının maddi ve manevi destekleriyle son nefesine kadar yorulmadan ve hiçbir karşılık beklemeden talebe yetiştirmeye devam eden, hepsine Kur’an, iman, vatan millet, bayrak sevgisi aşılayan Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca 78 yaşında sevenlerine ve talebelerine veda ederek Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine sabr-ı cemil temenni ediyor, minnetle anıyorum."

Soru ve Görüşleriniz