27.10.2019 13:11
BAŞKAN RAHMİ METİN BELEDİYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ...


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı Ekim ayı İlçe Danışma Meclis toplantısında Rize Belediyesinin çalışmalarını değerlendirdi. 

  "Muhtarlarımız ile İrtibat İçerisindeyiz"

Belediye çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan  Başkan Rahmi Metin;  “Geldiğimiz günden bugüne bütün mahallelerimizi muhtarlarımızı gezerek güzel bir çalışma programı yürüttük. Bu çalışma programını adım adım mahalle mahalle yürütmeye başladık, asfalt, beton, duvar çalışması, yol çalışması,  bazı mahallelerimizde çocuk parklarından tutunda bir çok farklı ihtiyaçlara kadar hepsini dizayn etmeye çalışıyoruz.

“İnşallah Rize’mize önümüzdeki aylarda  beş tane sosyal tesis kazandıracağız”

İnşallah Rize’mize önümüzdeki aylarda  beş tane belediye sosyal tesisi kazandıracağız. Bunların hepsi yaklaşık 6 - 7 milyonluk bir rakamı hibe olarak aldık borçlanmadan ve o parayla bu tesisleri hayata geçireceğiz. Bisiklet ve yürüyüş yolu başlatıldı. 

Rize’de yeni dönemde de özellikle Rize’nin kamuoyunun çok önemsediği kentsel dönüşüm projeleri hakkında hala yapılacak mı diye konuşmalar varken biz   çoktan birçok işlemi bitirdik. Bu konularla ilgili çok çalışmalar yaptık geldiğimiz andan itibaren sürekli Valimiz, Vekilimiz ve  İl Başkanımızla bu konularda sürekli toplantılar yaptık.  Yani Belediye blokları diye tarif ettiğimiz  bugün Maliyeden başlayıp Meteler kavşağına kadar, Menderesten Cumhuriyet arasındaki 24 dönümlük bu alan Kentsel dönüşüme tabi olacaktır. Açık bir AVM hüviyetine dönüştürülüyor. Dükkanların  hemen hemen hepsini korumaya gayret ettik. Üzerinde çok güzel alışveriş yerlerinin olduğu, daha üstte  büroların olduğu  nezih bir ortam ve tamamıyla yayalaştırılmış bir ortam haline getiriliyor bunlara ilişkin görselleri inşallah önümüzdeki aylarda göstereceğiz. 

"Her Güzel İşin Bir Zahmeti Vardır"

Yine rezerv alanı olarak ayrılan Yağlıtaş ve Engindere mevkide de ciddi bir çalışma devam ediyor. Özellikle Yağlıtaş’ta acele kamulaştırmasından tutunda bir çok alanın binalarının yapımına, mimari çizimine kadar yapılmış. Yine biz şuna uğraşıyoruz biz belediye olarak elimizden geldiğince protokolün tümünde inşaatlar bitene kadar bizde işin içinde olmak istiyoruz. Her anına müdahil olmak istiyoruz. Orada yaşayan vatandaşları kesinlikle mağdur etmeden haklarını mevcut arazideki haklarını yeni yapılacak binalardan  dairelerde karşılıklarını bularak veya parasını alarak karşılıkları verilecek. Her güzel işin bir zahmeti vardır. Bahsettiğimiz alanı yıkmadan yapılabilir mi maalesef yapılamaz. Orada bulunan insanlarımızı başka bir alana naklederek el birliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz. Bu süre içerisinde tabi ki zahmet çekilecek bitene kadar. 

"Kirletmemek Bizim Elimizde"

Yine bizim için sıfır atık projesi çok önemli. Bu manada da belediye olarak titizlikle ilimizde temizlik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geri dönüşümü önemsiyor, bu yönde Sfır Atık Projesi kapsamında çeşitli kampanyalar düzenleyerek öğrencilerimizi geri dönüşüme teşvik ediyoruz. Bu sayede ilerleyen yıllarda daha temiz bir toplum inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Temizlemek tabiki bizim görevimiz ancak "kirletmemek" toplum olarak her bir bireyimizin sorumluluğudur. Bunu her gittiğimiz yerde dile getiriyoruz. Vatandaşlarımızında bu konuda duyarlı davranmasını ve yerlere çöp atanları uyarmasını rica ediyoruz. 

Rize belediyesi olarak yatırımlarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz.” dedi. 


Soru ve Görüşleriniz