27.08.2017 22:36
BAŞKANIMIZDAN “28 AĞUSTOS 1461, RİZE’NİN FETHİ” İLE İLGİLİ KUTLAMA MESAJI

BAŞKANIMIZDAN “28 AĞUSTOS 1461, RİZE’NİN FETHİ” İLE İLGİLİ KUTLAMA MESAJI

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap “28 Ağustos Rize’nin Fethi” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Fatih Sultan Mehmet, bir cihan devletinin temellerini attı. Torunları ise onun emanetini asırlarca omzundan düşürmeyerek bugünlere kadar taşıdı. Çanakkale’si, Malazgirt’i, İzmir’i, Kars’ı, Erzurum’u, Trabzon’u, Rize’si ile zaferin pırıltılarını yeryüzüne yaydı.

Büyük mücadeleler ve zaferlerle kazanılmış bu kutsal topraklar çok kısa süre önce illegal yöntemlerle milletimizin içine sızmış olan gruplar tarafından işgal edilmeye çalışıldı. İşte o zaman milletimizin dik ve asil duruşu tekrar iç ve dış düşmanlarımızın hayallerine ulaşamayacağını kanıtladı. Vatan toprağı kutsaldır. Atalarımızın bize mirası, bizim de çocuklarımıza emanetimizdir.

28 Ağustos 1461 tarihi, fetih ve kurtuluş meşalesini yakan şehrimizin en kutlu günüdür. Bu tarih; şehrimizin atalarından aldığı kültürel ve sanatsal mirasına sahip çıktığı, bu şehri ezanla, namazla buluşturan atalarımıza minnet tarihidir.

Fetih ruhunu tekrar yaşayarak, aynı heyecan ve duygularla bu yıl ikincisi düzenlenen “Fetih Şöleni” ile dayanışmanın, birlik ve beraberliğin önemini tekrar kavradık.

Rize’nin fethini milletimize nasip eden Rabbim, bize her gün yeni gönüller fethetmeyi de nasip etsin. Bu şehrin, bu emsalsiz ülkenin manevi zırhını kıyamete kadar muhafaza etsin. Bu duygu ve düşüncelerle, Rize’nin fethinin 556. yılını kutluyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.”

Soru ve Görüşleriniz