19.09.2018 08:43
BAŞKANIMIZDAN ŞEHİTLER VE GAZİLER HAFTASI MESAJI

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, 19 Eylül Gaziler Gününü de kapsayan “Şehitler ve Gaziler Günü ve Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vatan topraklarını korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerin, bir ülkenin onur kaynaklarından olduklarını belirten Başkanımız mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Türk milletinin şanlı tarihi bizlere gurur veren, her zaman övüneceğimiz eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur. Türk Milleti, tarih boyunca verdiği var olma mücadelesinden hep başarı ile çıkmıştır. Bugün, 2000’li yılların güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde, işte bu şanlı mücadele ve sonrasında kazanılan zaferler yatmaktadır.

Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele edip şehit olan ya da malul veya gazi olarak hayat mücadelesine devam eden bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım. “

Soru ve Görüşleriniz