27.09.2018 12:36
“ÇEVRE DOSTU ÖDÜLLERİMİZ, ÇEVREYE VERDİĞİMİZ ÖNEMİN EN GÜZEL YANSIMASIDIR”

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, 24-30 Eylül “Avrupa Birliği İklim Eylem Haftası”nın önemini belirtmek ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için bir mesaj yayımladı. İklim değişikliğinin dünyamızın ve çocuklarımızın geleceğini tehdit ettiğini belirten Başkan Kasap mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle son yıllarda; mevsim dengesizliği, iklim değişikliği, sera gazı envanteri, karbon ayak izi kavramları devamlı gözümüzde, kulağımızda ve dilimizde olan kavramlar. Hepsi genel anlamda küresel ısınmanın etkileri olduğu için dünyamızın geleceğini yakından ilgilendiren bu konuda birçok dikkat çekici, farkındalık ve bilinçlenme düzeyini artırıcı projeler, programlar, belgeseller ve eğitimler düzenlenmektedir.

Bizler de yaşadığımız bu güzel şehri sağlıklı bir şekilde korumak ve geliştirmekle sorumluyuz. Çevre alanında insan faaliyetlerinin olumsuz etkilerini azaltmaya çalışıyoruz çünkü çevre-insan etkileşimini önemsiyoruz. Bu faaliyetlerin denetlenmesi ve tüm canlıların korunması için ciddi kaynaklar ayırıyoruz. Çevreye en çok yatırım yapan il belediyesi olarak almış olduğumuz ödül ve buna benzer çevre dostu ödüllerimiz çevreye ne kadar önem verdiğimizin en güzel yansımasıdır.

Çevre dostu bir şehir olarak doğayı korumanın, kendi öz kaynaklarına sahip çıkmanın, Karadeniz kentlerinin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmanın yanı sıra ülkemizin küresel iklim değişikliğiyle mücadelesine faaliyetlerimizle ve eğitimlerimizle destek vermekteyiz. 2030 yol haritamızdaki hedefimiz sera gazı emisyonlarımızı azaltıcı ve önleyici etkinlikler gerçekleştirmektir. Bu hedefi, kaliteli altyapı projelerini hayata geçirerek, temiz teknolojilerden yararlanarak ve enerji verimliliğini sağlayarak gerçekleştirmiş oluyoruz.

İklim değişikliği konusunda farkındalığı artırmak için önemli bir yere sahip olan 24-30 Eylül Haftası’nın, çevreyle ilgili sorunların çözümü noktasında faydalı olmasını temenni ederek bu konuda iş birliği ve desteklerin devam etmesini ve sağlıklı çevrede sağlıklı bireyler olarak yaşamamıza vesile olmasını diliyorum. “

Soru ve Görüşleriniz