02.02.2019 16:19
HAFTA SONUNU FIRSAT BİLEN VATANDAŞLAR EMITT FUARINA AKIN ETTİ

Bu yıl İstanbul Beylikdüzü’nde 23’üncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılım yoğun oluyor.

Rize’de turizm sektörünü daha yaygın hale getirmek ve alternatif geçim kaynağı olarak şehrin ekonomisini canlandırmak adına Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğü’nün himayelerinde şehrin tanıtımına EMITT Fuarında devam ediliyor.

 Dört mevsim doğal güzellikleri ortaya koyan fotoğraflarla dekor edilerek alanda oluşturulan Rize standında, Rize Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve görevli ekip gelen misafirleri birlikte karşılayarak çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Yerli ve yabancı yatırımcıların katılımlarıyla 31 Ocak’ta Beylikdüzü Fuar alanında başlayan EMITT Fuarına hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar yoğun bir şekilde katılım sağladı.

EN İLGİ ÇEKİCİ STAND RİZE’NİN STANDI OLUYOR

Gerek görsel olarak, gerekse görevli personelin samimi içten sıcak davranışlarıyla ziyaretçilerin uğrak noktası olan Rize standına gelen misafirler, şehrimizin kültürünü, eşsiz doğasını, müzik kültürünü, otantik mimarisi, Rize bezi dokumacılığı ve misafirperverliğini yerinde yaşıyor. Gelen misafirlere Çay, Rize Simiti, Balı ve yöresel ürünlerinden ikramlarda bulunuluyor.

BU GİBİ TANITIMLARIN ŞEHRİMİZİN TURİZMİNE KATKISI BÜYÜK

Ev sahibi olarak gelen misafirleri Rize standında ağırlayan Rize Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz yapmış olduğu açıklamada; “Bu gibi tanıtımların gelişmekte olan ilimizin ekonomisine katkı sağlamak adına çok önemli olduğu söylenebilir. Yapılan araştırma ve analizler sonucunda geçtiğimiz yıl ilimizi 930 bin civarı yerli ve yabancı turist ziyaret ederek farklı bölgelerde tatillerini yapmış. Tabi bu ilin ekonomisine önemli derecede katkı sağlamış ve yıllardır yapılan bu tanıtımların meyvelerini almaya başladığımızın bir göstergesi olmuştur. Bizlerde şehrin yerel yöneticileri olarak şehrin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Standımızı ziyarete gelen misafirlerimizle ettiğimiz sohbetlerde görüyoruz ki ileriki yıllarda insanlarımız tatillerini artık Karadeniz bölgesinde geçirecek. Sohbetlerimizde insanların Karadeniz’e bakış açılarını değerlendirdiğimizde ortaya böyle bir beklenti çıkıyor” dedi.

Soru ve Görüşleriniz