17.02.2018 14:23
KARADENİZ BÖLGESİ YEREL YÖNETİMLER TOPLANTISI TOKAT'TA YAPILIYOR

Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından 16-18 Şubat tarihleri arasında Tokat’ta düzenlenen Ak Parti Karadeniz Bölgesi Yerel Yönetimler Toplantısı’nın 2. gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir araya geldi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya Başkanlığında gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan programa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap’ın da aralarında bulunduğu Büyükşehir,İl, İlçe, Belde Belediye Başkanları ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkanlar katıldı.

Yerel Yönetimler olarak; çalışmaların verimliliğini ve etkinliğini arttırmak, belediyelerin arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak, yerel yönetim çalışmalarının usul ve esaslara uygunluğunu temin etmek ve şehircilik anlayışını paylaşmak amacıyla düzenlenen bölge toplantısına aralarında Rize’nin de bulunduğu 18 ilden katılım sağlandı.

Toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yapmış olduğu konuşmasında, Alt yapı sorunları, sosyal belediyeciliğin gerektirdiği insan odaklı çalışmalar, modern bir şehir yolunda atılması gereken adımlar, çirkin yapılaşmanın ortadan kaldırılması gibi birçok konuda katılımcılara bilgiler aktardı.

Çevre Bakanı Özhaseki’nin konuşmasının ardından toplantının 2. oturumu basına kapalı olarak devam etti.

Soru ve Görüşleriniz