04.08.2018 13:19
KURBANLIKLAR RİZE’YE GELMEYE BAŞLADI

Rize Belediyesi tarafından Çiftekavak mahallesi, eski mezbahane yerinde inşa edilen katlı kurban pazarına 2018 yılının ilk kurbanlıkları gelmeye başladı.

Her yıl Rize’nin kurban pazarı nerede kurulacak sorularını kafalardan silecek olan katlı kurban pazarı projesi 6 bin hayvan kapasitesine sahip olmakla birlikte yağmur çamurdan korunaklı bir alan olarak Rize Belediyesi tarafından yapımına başlandı.

Bundan sonraki yıllarda sürekli aynı alanın kullanılacağı kurban pazarı inşaatı kısmen 2018 yılı kurban bayramı öncesine yetiştirilerek kurban sahiplerini ağırlıyor.

İçerisinde ihtiyaç birimlerinin bulunduğu kurban pazarına Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Van illerinde kurbanlık hayvanlar getirilmeye başladı. Gelen hayvanların pasaport, doğum belgeleri, sevk evrakları gibi bir takım belgeleri kontrol edilerek Rize Belediyesi ekiplerince kontrollü bir şekilde içeri alınıyor.

Kısmen inşaat çalışmaları tamamlanan katlı Kurban Pazarı projesi 2018 yılı kurban bayramı sonrasında bitirilerek, ilimizde hayvancılıkla uğraşan vatandaşların bakım alanı olarak hizmete sunulacak. Bu sayede Rize’de eskiye nazaran gittikçe tükenmekte olan hayvancılık sektörünün önü açılacak. 

Soru ve Görüşleriniz