20.08.2019 09:25
MENDERES BULVARI TRAFİĞİ İÇİN YENİ BİR ADIM ATILDI

Rize Belediyesi şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun çözümü noktasında çalışmalarına devam ediyor.

Özellikle şehir merkezi Meteler kavşağı olarak bilinen bölgede günün belirli saatlerinde oluşan trafik sıkışıklığının çözümü noktasında Rize Belediyesi tarafından yeni bir adım atıldı.

Karayolları ağı kapsamında olan alanda, Rize Belediyesi, Karayoları ve İl Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa almış olduğu karar doğrultusunda, dönel kavşakta yol genişletme çalışması yapılarak trafik akışının bir nebze daha rahatlaması için çalışma yapıldı.

Menderes Bulvarı üzerinde Meteler kavşağı olarak bilinen noktaya ait yol genişliğinin, artan araç sayısı ve trafik yoğunluğu açısından yetersiz kalması sebebiyle Rize Belediyesi tarafından Karayolları Genel Müdürlüğü ile gerekli görüşmeler yapılarak merkez dönel kavşağın bir kısmına yeni bir şerit eklenerek trafik akışının rahatlaması için adım atıldı. Bu ve benzeri çalışmalar şehrin trafiği göz önünde bulundurularak ilerleyen süreçte farklı noktalarda farklı adımlarla devam edecek.