23.10.2018 14:14
ÖDÜLLÜ; ÇAYA GÜFTE YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI BELLİ OLDU

Rize Belediyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliği ile ilimizin geçim kaynağı Çay’ın tanıtımına yönelik ilk olarak yapılan “Çay’a Güfte Yarışması” kazananları belirlendi.
Milli ve manevi değere vurgu yapılarak, Türk çay’ının ülkemizde ve dünyada tanıtılması açısından Ülkemizin dil, kültür, ekonomi ve sosyal yaşamında, Türk çay’ının yeri ve gücünün arttırılması ve Türk çayını en iyi anlatan şiir, söz ve ifadelerin Türk kültürüne kazandırılmasını amaçlandı.

Kırşehir Üniversitesinden Öğr. Görv. İsmail Kasap, Gazi Üniversitesinden Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Tatcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Öğr. Üyesi Dr. Ümit Hunutlu ve Prof. Dr. İhsan Safi ve Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Leyla İpekçi’nin seçici kurulunu oluşturduğu yarışmada, 206 eser değerlendirmeye alındı.
Seçici kurulunun yaptığı derecelendirme sonucunda ( Azadem Rumuz ve Dem ) isimli eserle 1. İbrahim Şaşma, ( Nevbahar Rumuz ve Çay Güzellemesi ) isimli eserle 2. Saltuk Buğra Bıçak, ( Gülneva Rumuz ve Gülde Çay’ın Dokusu Var ) isimli eserle 3. Celalettin Kurt olurken, yarışmada Mansiyona laik görülenler ise, ( Yakut Rumuz ve Çayname) isimli eserle İsmail Yakıt, ( Özülke Rumuz ve Çay Getir Usta ) isimli eserle İbrahim İnal oldu.

Dereceye giren yarışmacılara yakın bir tarihte düzenlenecek törende ödülleri takdim edilecek. Ödül törenin tarihi kamoyu ile ilerleyen zamanda paylaşılacak.

1. lik ödülüne lâyık görülen esere 7.500 TL (yedi bin beş yüz Türk Lirası) 
2. lik ödülüne lâyık görülen esere 5.000 TL (beş bin Türk Lirası)
3. lük ödülüne lâyık görülen esere 2.500 TL (iki bin beş yüz Türk Lirası)

Mansiyon almaya lâyık görülen 2 (iki) esere de 500’er Türk Lirası ödül verilecek.


 

Soru ve Görüşleriniz