03.04.2018 09:47
PARKOMAT BORCUNUZU SİTEMİZDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Rize’de özellikle ikinci el araç alım satım sonrası mevcut plaka üzerinde bulunan bilinmeyen parkomat borcu aracın plakasından sorgulanabilecek.

Rize Belediyesi tarafından şehir içerisinde caddelerde uygulanmakta olan Parkomat hizmeti ile araçlara yazılan park ücretlerini ödemeyen vatandaşlar artık plakaları üzerinde bulunan park ücreti borcunu Rize Belediyesinin resmi web sayfasından öğrenebilecekler.

Parkomat uygulaması olan bazı illerde kullanılan yazılım sayesinde, özel firmayla yapılan anlaşma çerçevesinde yurt genelinde var olan uygulama Rize Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından belediye resmi internet sitesi üzerinden ilimizde kullanıma açıldı. Uygulamanın kullanımı oldukça basit olduğu gibi, vatandaşın yapması gereken işlem sadece şu şekilde;

www.rize.bel.tr adresinden Rize Belediyesi resmi web sayfasına giren her vatandaş, ana sayfada bulunan “Hizmetlerimiz”  kısmına tıklayarak içerisinde yer alan “Park Borcu Sorgulama”  kısmından bulundukları şehrin ismini seçerek araç plakalarına yansıyan borçları öğrenebilirler.

Uygulama sayesinde unutulan veya bilinçli bir şekilde göz ardı edilen parkomat borçları gün yüzüne çıkmış olacak ve araç satışları sonrası yaşanan sorunlarında önüne geçilmiş olacak.

Soru ve Görüşleriniz