17.11.2017 16:35
"ACELE KAMULAŞTIRILMASI" TAMAMLANAN SES SİNEMASININ YIKIMINA BAŞLANDI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın “10 Numara Projeler”i arasında yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi içerisinde yer alan ve “Ses Sineması” olarak bilinen binanın Bakanlar Kurulu Kararıyla acele kamulaştırılması tamamlanarak yıkım işlemlerine başlanıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yapmış olduğu açıklamada, “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı projemiz kapsamında yargı ve kamulaştırma süreci tamamlanan sinema binasının yıkımı işlemine başlanıldı. Bu süreçte emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, paydaşlarımız ve diğer devlet büyüklerimize teşekkürlerimizi arz ederiz. Sinema binasının yıkım işlemi tamamlandıktan sonra meydan projemiz kaldığı yerden devam edecektir. Kamuoyunun göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür eder, inşaat çalışmaları esnasında verdiğimiz ve vereceğimiz geçici rahatsızlıktan vatandaşlarımızın anlayış göstermelerini istirham ederim” dedi.