25.05.2018 14:29
RİBEGEM TİYATRO TOPLULUĞU KARADENİZ 3.’SÜ OLDU

Ribegem Tiyatro Topluluğunu Gençlik Merkezleri arası " Hayallerini Sahneye Taşı '' tiyatro yarışmasında sergilediği “16. Evlat” oyunu Karadeniz Bölge finalinde  üçüncülük derecesi aldı.       

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gençlik Merkezleri arası " Hayallerini Sahneye Taşı '' tiyatro yarışması Rize ili finalinde "16. Evlat" adlı oyunu ile birincilik derecesi alan Ribegem Tiyatro Topluluğu ekibi,  bölge finaline yükselmeye hak kazanmıştı.

Yarışmanın Karadeniz bölge finaline bu yıl Rize ev sahipliği yaparken, Karadeniz bölgesinden katılan 17 il marifetlerini sergilemek için Rize'ye geldi. Hepsi birbirinden güzel 18 oyun, jürinin ve de seyircilerin beğenisine sunuldu.

Bu yıl yarışma da, önceki yıllara nazaran farklı bir puanlama sistemi uygulandı. Türkiye genelinde en yüksek puanı alan 5 il, Türkiye finali için Ankara'ya gidiş biletini hak edecekti.

Karadeniz finalinde derece almayı başaran ekibimiz, ilk 5 için yeterli puanı alamayınca Türkiye finaline çıkamadı. Fakat Karadeniz bölge finalinin 4 gününde de Rize'deki yarışmaları izleyen Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, ' Vatan Sevgisi ' konulu bu yıl ki yarışmada  ekibimizin gösterisini ayakta alkışlayarak beğenisini gösterdi. Genel Müdür Emre Topoğlu,  oyunu çok  beğendiğini ve ekibi Ankara'ya davet edeceğini, bu oyunu Ankara'nın kesinlikle izlemesi gerektiğini belirtti.

13 Mayıs'ta Ankara'da yapılan Türkiye finaline ekibimiz 'Onur Konuğu' olarak, bizzat Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu tarafından davet edildi. Gösterimini 14 Mayıs'ta sergileyen ekibimiz, tekrar oyununu izleyen herkesi etkiledi ve oyun sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Bu başarıyı gösteren başta Tiyatro Topluluğu sorumlumuz Sultan Selim Sandıkçı ve tiyatro ekibindeki tüm oyuncularımızı tebrik ediyoruz.

Soru ve Görüşleriniz