21.12.2019 19:28
RİZE BELEDİYESİ’NDEN HAMSİ FESTİVALİ; 2,5 TON HAMSİ İKRAM EDİLDİ

Rize Belediyesi bu yıl 5'incisini düzenlediği Hamsi Festivali'nde vatandaşlara 2,5 ton hamsi ikram etti.

Rize Belediyesi’nce "martı çığlıklarındaki gri lezzet" sloganıyla düzenlenen festival, Rize sahil dolgu alanında havanın da güzel olmasıyla birlikte vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekiplerin titiz çalışmasıyla 3 günde ayıklanan 2,5 ton hamsi, Rize Belediyesi mutfak personeli ve Ekrem Orhon Turizm Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfak bölümünde görevli 2 öğretmen, 20 öğrenci  tarafından 100 metrelik 15 ızgarada pişirildi.

Festivale, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse, ilçe ve belde belediye başkanları ve sivil toplum kurulu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Festivalde alanında 75 görevli hamsileri ızgaralara pişirmek için çalışırken, 25 kişi de ikramlarda bulundu. 2,5 ton hamsi 2 saatte tüketildi.

Izgaranın başına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de pişirdikleri hamsileri vatandaşlara ikram etti.

Binlerce kişinin katıldığı festivalde hamsiler, 2 saatte tüketildi. Festivale ilgi gösteren vatandaşlara helva ve çay da dağıtıldı.

Festival kapsamında en kısa sürede hamsi yeme, yöresel hamsili yemek yarışması ve halat çekme yarışması da gerçekleştirildi. Yazıcı ve Metin, yarışmacılara çeşitli hediyeler verdi.

Yazıcı, açılış konuşmasında, hamsinin bölgenin önemli bir kültürel değeri olduğunu, Evliye Çelebi’nin seyahatnamesinde hamsiden bahsettiğini, Rize denince akla çay ve hamsinin geldiğini söyledi. Yazıcı, etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve belediye ekibine teşekkürlerini sundu.

Başkan Metin de açılışta yaptığı konuşmada, hamsinin Rize için bereket ve sofları süsleyen bir nimet olduğunu belirterek, vatandaşlarla birlikte güzel bir etkinlikte buluşmanın ayrıca kendilerine mutluluk verdiğini ifade etti.

Festival, yöresel sanatçı Erol Şahin konserinin ardından son buldu.

Soru ve Görüşleriniz