31.10.2017 13:12
Rize Belediyesi’nden “Uluslararası Karadeniz Günü” Etkinliği

31 Ekim “Uluslararası Karadeniz Günü” dolayısıyla çocuklarımız üzerinde çevre bilincini arttırmak adına Rize Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Karadeniz’de karadan, gemilerden ve atmosferden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi amacıyla, 21 Nisan 1992 tarihinde Karadeniz’in kirliliğe karşı korunması ( Bükreş ) sözleşmesi Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Karadeniz’e kıyısı olan 6 ülkenin temizlikçileri tarafından imzalanmıştır. Bu sözleşme altında, Karadeniz’in kirliliğe karşı korunması ve iyileşmesi Stratejik Eylem Planı 31 Ekim 1996 tarihinde imzalanmış olup, 31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü olarak ilan edilmiştir.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen programa konuşmacı olarak RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Do. Dr. Ülgen Aytan katılırken, Rize merkezde bulunan İlköğretim düzeyindeki okullardan öğrenciler salonda yerini aldı. Etkinliğe katılan öğrencilere, Karadeniz’de yaşanan çöp sorunu, bilinçli tüketim, çevrede bulunan plastik cam, pil vb. atıkların denizde ve karada yaşayan canlılar üzerinde zararları konusunda görsel sunum eşliğinde bilgiler aktarıldı.

Kendilerine dağıtılan pet şişe kapaklarından yunus balığı şeması ortaya çıkartan öğrencilere, program sonunda Rize Belediyesi tarafından hazırlanan katılım sertifikaları dağıtıldı. Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Soru ve Görüşleriniz