26.07.2018 17:05
RİZE BELEDİYESİ’NDEN YAT TURİZMİNE ÖNCÜLÜK

Rize Belediyesi düzenlemiş olduğu 29. Çay, Turizm ve Yaz Sporları Festivali kapsamında Yunanistan’ın Volos Limanı’ndan başlayıp Gürcistan’ın Poti Limanı’na kadar devam eden 27 yelkenli yatın katıldığı “DADD Ralli” ekibini Gündoğdu Limanı’nda ağırladı.

12 Haziran'da Yunanistan'ın Volos Limanı'ndan başlayarak, Gürcistan'ın Poti Limanı'na kadar uzanacak ve 22 Ağustos'ta İstanbul'da sona erecek Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) ve Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği (GOPERATİF) işbirliğinde gerçekleştirilen 'DADDralli Karadeniz 2018 -3 Ülke 1 Hikaye' etkinliği içinde yer alan 27 yat, Gündoğdu Limanı’nda demirledi.

Etkinliğe katılan yatlar ilk olarak Fener tarafından şehre giriş yaparak Rize açıklarında halka oluşturarak selamlama gösterisi yaptı. Selamlamanın ardından Gündoğdu limanına hareket eden yelkenli yatları Rize Belediyesi Halk Oyunları ekipleri karşıladı.

Tulum eşliğinde horon oynanan karşılamada Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap adına şehre gelen denizci turistlere Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz tarafından çiçek takdim edildi.

3 gün boyunca Rize’de konaklayacak olan turistler şehri gezip görme fırsatı bulacak.

DADD Başkanı Dr. Zafer Türkmen, yaptıkları geziler sayesinde yabancı denizcilere Türkiye’yi tanıtmak ve Türk denizlerinin güvenli olduğunu göstermek istediklerini söyledi. Türkmen etkinlikle 4 yabancı teknenin olduğunu, Türkiye’nin tanıtımı açısından faydalı işler yapmak istediklerini de kaydetti.