01.02.2018 20:48
RİZE İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberinde  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Rize'ye geldi.

Trabzon Havalimanında Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve kalabalık grup tarafından  karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Rize’ye hareket ederek Rize Valiliğine ziyarette bulundular.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Rize İl Başkan Vekili Ali Haydar Er, ilgili kurum müdürlerinin hazır bulunduğu Valilik ziyaretinde her iki Bakan açıklamalarda bulundular.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ziyarette yapmış olduğu basın açıklamasında son zamanlarda gündeme gelen Rize'de dolgu alanındaki yapılaşmaya ilişkin inceleme yapmak üzere ilimizde bulunduklarını belirtti.

 Bakan Özhaseki sözlerine şöyle devam etti;  “Bölgede yaşanan sorunlara da işaret eden Özhaseki, şu bilgileri paylaştı: "Buradaki sorun, birincisi dolgu alanındaki konutların şu anda Allah korusun herhangi bir sıkıntı durumunda vatandaşlarımıza müthiş bir risk olarak geri dönecek olması, can kaybı yaşanacak olması. Oradaki yıkımlarda birçok insanın canını, malını kaybetmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalması. İşin silüet tarafı, mimari tarafı, görüntü tarafını artık ikinci planda düşünüyoruz. Böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığımıza göre şimdi bizim bunu bir fırsata dönüştürme imkanımız olabilir mi? Evet, olabilir. Karşımızda bir tehlike var, sıkıntı var, bu belayı çözerken bu bir fırsata dönüşebilir. Nasıl bir fırsata dönüşebilir? İstediğimiz evsafta, düşündüğümüz nitelikte Rize'ye, bu güzel, şirin, çayın başkenti olarak her yerde anılan, bizim de doğrusu 'Rize' derken bile içimizin sıcak sıcak aktığı bir memlekete şahane bir meydan kazandırabiliriz, bir prestij caddesi kazandırabiliriz. Buraya uygun bir yapılanma, yeni bir mimari tarz ve üzerinde yeni konutlar inşa edebiliriz.

Vatandaşlarımızla belki sohbet edeceğiz, ne bekliyorlar, onları bir daha dinleyeceğiz. Sonra da rezerv alanı olarak kullanabileceğimiz yerler neresi, onları göreceğiz. İçeriye çekilip biz dersimize çalışacağız. İyi bir proje yapacağız. Bu projeyi getirip burada herkese göstereceğiz yani 'Ankara'da proje yaptık bu oldu' değil. Öyle bir şey yok."

Özhaseki, projeyi vatandaşlara sunacaklarını ifade ederek, "Buraya koyacağız projeyi, vatandaş beğenirse yavaş yavaş uygulamaya geçeceğiz. Bunu birkaç yıl içerisinde gerçekleştirebiliriz. Önümüzde duran sıkıntıyı, belayı bir faydaya, doğrusu bir fırsata dönüştürebiliriz. Bu önümüzde duruyor. Ortaya koyduğumuz projeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza tabii ki arz edeceğiz, onun da desteğini isteyeceğiz ki o elinden geleni yapacaktır bu konuda. İnşallah bunu da el birliğiyle gerçekleştireceğiz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise konuşmasında; Beraberindeki heyetle yaklaşık üç hafta önce, dolgu alanındaki binalara ilişkin ortaya çıkan sorunlar ve kentsel dönüşümle ilgili konular da başta olmak üzere Rize'nin sorunlarını değerlendirmek için Bakan Özhaseki'yi ziyaret ettiklerini söyledi.

Bugünkü ziyaretin, görüşülen konuları yerinde görmek amacıyla gerçekleştirildiğini anlatan Bakan Bak, Bakan Özhaseki'ye sorunların çözümü noktasında ve yatırımlar konusundaki destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a Anzer Balı ve 15 Temmuzda Demokrasi nöbetlerinde yağmur altında çekilmiş bir fotoğraf takdim edildi.

 

Soru ve Görüşleriniz