06.01.2019 13:15
RİZE SARIKAMIŞ HAREKATI İÇİN YÜRÜDÜ

Sarıkamış Harekatı'nın 104. Yıl Dönümü'nde 7'den 70'e bütün Rizeliler “Gençlik Şuhedanın İzinde” sloganıyla yürüdü.

Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde yapılan yürüyüş de metrelerce uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı.

Rize Gençlik Merkezi önünden başlayan yürüyüşe Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Güneysu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Davut Düzgün İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağ, Kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Memişağa Parkında sona eren yürüyüşün ardından Mehteran Gösteri ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

Çıktıkları bu yoldan bir an bile geri dönmeyi düşünmeyen 90 bin askerimizin o günün şartlarında yaşadıkları anlatmak için Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program sonunda vatandaşlara “Buğday Yarması” çorbası ikram edildi.

Çorbaları Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Güneysu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Davut Düzgün ve İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı doldurdu.