04.11.2019 13:20
“RİZE SENİN” HEDEF ‘SIFIR ATIK’…

“RİZE SENİN”  HEP BERABER, HEDEF ‘SIFIR ATIK’…

Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ev sahipliğinde “Rize Senin”  Sıfır Atık Projesi hakkında il merkezinde bulunan okul yöneticilerine bilgi verildi. Toplantı ya, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek katıldı.

“Rize Senin” Sıfır Atık Projesi toplantısı Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç’in bilgilendirme sunumu ile başladı. Yoğun katılımın yer aldığı toplantıda  “Rize Senin” Sıfır Atık projesinin önemine vurgu yapılırken, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar  Koçak, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Bebek, sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından kurumsal uygulamaların büyük önem taşıdığının altını çizdiler.

BAŞKAN METİN, “ HERKES İNANIRSA RİZE’Yİ ATIKLARDAN KURTARIRIZ”…

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yaptığı konuşmada, Dünyada ve ülkemizde sürdürülen sıfır atık sistemleri ile ilgili detaylı bilgiler aktardı. Başkan Metin; “Bu şehri dünyanın en güzel şehri yapabilmemiz için önümüzde bir engel yok. Her yerde söylüyorum Rize Belediyesi olarak temizlemek görevimiz, kirletmemek gibi bir sorumluluğu da gençlerimize çocuklarımıza Ailelerine anlatabilmemiz lazım. Kampanyamız zor, şöyle ki; biz bir zincirin halkasıyız. Siz bir halka, öğrenciler, veliler, öğretmenler bir halka. Halkalar arası sinerji  geçişleri iyi olmalı yoksa atıl kalır. “Rize Senin” sloganı ile Bir yola çıktık sıfır atık ve belediyecilikte niyetimiz hayr. İnşaallah daha güzel bir Rize’de var olmak için elimizden geleni iyi niyetle yapmaya gayret ediyoruz.  Tek başına olabilecek bir iş değil Paydaşlar olmazsa,  “Rize Senin” de olmazsa, hepimizin olmazsa! başarı şansımız çok azdır. Bu heyecanı çocuklarımıza ve Velilerimize aktarabilirsek başarımız kaçınılmaz olacaktır. Milli eğitim camiamızdaki müdürlerimize öğretmenlerimize Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüze bu konuda çok ihtiyacımız var. Bizim kadar herkes inanırsa Rize’yi atıklardan kurtarmış oluruz ve böylece bizden sonraki nesillere devam edip gider” diyerek  sözlerini tamamladı.

Soru ve Görüşleriniz