28.11.2018 16:19
TAKSİ DOLMUŞ GÜZERGAHLARI (DETAYLI)

TAKSİ DOLMUŞ GÜZERGAHLARI

Hatlara ait çalışma saatleri kış mevsiminde 07:00 - 21:00, yaz mevsiminde 06:00 - 23:00 olarak belirlenerek sefer sıklıkları maksimum 15 dakikadır. Araçlar, durak noktaları olarak mevcut şehir içi durak noktalarını kullanacak olup, kendi mahalle sınırları içerisinde vatandaşın talebine göre duraksız olarak çalışacaklardır. Hatlara ait ücret tarifesi ise sivil ve öğrenci olmak üzere 2,5 TL olarak belirlenmiştir.

1.HAT: MERKEZ - HAYRAT - DEĞİRMENDERE HATTI

Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KYK Rize Devlet Hatun Kız Öğrenci Yurdu.

2.HAT: MERKEZ - KAVAKLI HATTI

Kapalı Yüzme Havuzu

TAKSİ DOLMUŞ GÜZERGAHLARI

1. HAT: MERKEZ - HAYRAT - DEĞİRMENDERE HATTI

Sahil dolgu alanı toplu taşıma merkezinden kalkış yapılarak kuzey sahil yolundan devam edilerek liman kavşağına varılır. Buradan Menderes Bulvar’ına katılım sağlanarak otogar kavşağından Cumhuriyet Caddesi’ne katılım sağlanır. Cumhuriyet Caddesin’ den geçilerek sırasıyla Lokman Hekim Sokak, Erzurum Caddesi, 3 nolu Karanfil Sokak, Trafo Sokak, Hayrat Caddesi takip edilerek 2 nolu ziraat sokak’a katılım sağlanır. Buradan tekrar Erzurum Caddesi’ne katılım sağlanarak aynı güzergahtan devam edilerek Menderes Bulvarı üzerinden sahil dolgu alanı Toplu taşıma merkezine varış sağlanacaktır.

2.HAT: MERKEZ - KAVAKLI HATTI

Sahil dolgu alanı toplu taşıma merkezinden kalkış yapılarak merkez ada dönüşünden hemen sonra Fevzi Çakmak Caddesi’ne katılım buradan sırası ile Cumhuriyet Caddesi, Piri Reis Caddesi ve Ekrem Orhon Caddesi’ne katılım sağlanır. Buradan 2 nolu Yayla sokak devam edilerek burada bulunan Doğuşçay kampüsü Sosyal Bilimler Yüksek Okulu önünde yolcu indirip Merkez Kavaklı Camii son durak noktasına varış sağlanacaktır. Dönüş güzergahı olarak aynı güzergah takip edilerek Atatürk Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Menderes Bulvarı üzerinden Sahil Dolgu Alanı Toplu Taşıma Merkezine varış sağlanacaktır.

3.HAT: MERKEZ-YENİKÖY-TOPHANE HATTI

Ekrem Orhon Mahallesi Elvan Sokak’ta bulunan adanın yanından kalkış yapılır. 2 Nolu Laleli Caddesi üzerinden sırasıyla Cumhuriyet Caddesi,1 nolu Laleli Caddesi, Osman Paşa Sokak, 1 Nolu Yeni Sokak, Söğütlü Sokak, Tophane Caddesi, Yunus Emre Caddesi, 2 Nolu Menekşe Sokak, Dirsek Sokak, Çeşme Caddesi, Meydan Caddesi, Tevfik İleri Caddesi üzerinden devam ederek Cumhuriyet Caddesi’ne katılım buradan Valilik Tören Alanı ile 28 Ağustos Fetih Parkı arasından Menderes Bulvarı’na katılım sağlanır. Merkez ada dönüldükten sonra Sahil Dolgu Alanı Toplu Taşıma Merkezine varış sağlanacaktır. Dönüş güzergâhında Toplu Taşıma Merkezi’nden Menderes Bulvarı katılım sağlanarak Valilik Tören Alanı ile 28 Ağustos Fetih Parkı arasından Cumhuriyet Caddesi’ne katılım sağlanır. Buradan sırası ile Tevfik İleri Caddesi,Tevfik İleri Meydanı, Çarşı Caddesi, Çeşme Caddesi, Dirsek Sokak, 2 Nolu Menekşe Sokak, Yunus Emre Caddesi, Tophane Caddesi, Söğütlü Sokak, 1 Nolu Yeni Sokak, Osman Paşa Sokak, 1 nolu Laleli Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve 2 Nolu Laleli Caddesi geçilerek Ekrem Orhon Mahallesi Elvan Sokak’ ta bulunan kalkış noktasına varış sağlanır.

4.HAT: MERKEZ-TİMYA VADİSİ HATTI

Sahil dolgu alanı toplu taşıma merkezinden kalkış yapılarak merkez adadan dönüş yaparak Tevfik İleri caddesine katılım buradan sırası ile Hacı Eşref Caddesi, Pazar Caddesi, 2 Nolu Yıldız sokak üzerinden devam ederek 5 Nolu Okul sokak ve Timya Vadisi 15 m olan imar yoluna buradan Papatya Caddesine katılım sağlandıktan sonra tekrar Pazar Caddesine katılım sağlanacaktır. Bu güzergah üzerinde devam ederek sırası ile Çarşı caddesi, Tevfik İleri Caddesi’nden Menderes Bulvarı’na katılım buradan merkez ada dönüldükten sonra sahil dolgu alanı toplu taşıma merkezine varış sağlanacaktır.

5.HAT: MERKEZ-ZİRAAT HATTI

Sahil dolgu alanı toplu taşıma merkezinden kalkış yapılır. Merkez adadan dönüş yaparak Menderes Bulvar’ına katılım sağlanır. Buradan sırasıyla Kütüphane Sokak, Adliye Caddesi, Atatürk Caddesi, Zihni Derin Caddesi,1 Nolu Ziraat Sokak üzerinden Ziraat Çay Bahçesi’ne katılım sağlanıp buradan merkeze doğru tek yön olan Çay Araştırma Lojmanları yolundan tekrar sırasıyla 1 Nolu Ziraat Sokak üzerinden dönüş yapılarak tekrar Zihni Derin Caddesi üzerinden devam edilerek, Atatürk Caddesi’ne katılım sağlanır, buradan Fevzi Çakmak Caddesi ve Menderes Bulvarı izlenerek ve merkez ada dönüldükten sonra Sahil Dolgu Alanı Toplu Taşıma merkezine varış sağlanacaktır.

6.HAT: MERKEZ-KALE HATTI

Sahil dolgu alanı toplu taşıma merkezinden kalkış yapılarak merkez ada dönüşünden hemen sonra Fevzi Çakmak Caddesi’ne katılım buradan sırası ile Cumhuriyet Caddesi, Adliye Caddesi Piri Reis Caddesi üzerinden Kale Camii’sine varılır. Piri Reis Caddesi üzerinde Kale Camii yol ayrımından dönüş yapılarak tekrar Piri Reis Caddesi güzergâhı takip edilerek Atatürk Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Menderes Bulvarı üzerinden Sahil Dolgu Alanı Toplu Taşıma merkezine varış sağlanacaktır.

7.HAT: MERKEZ – HASTANE-KAVŞAK HATTI

Sahil dolgu alanı toplu taşıma merkezinden kalkış yapılarak kuzey sahil toplama yolundan Tıp Fakültesi kavşağına buradan kavşak dönüldükten sonra aynı güzergâh izlenerek sahil dolgu alanı toplu taşıma merkezine varış sağlanacaktır.