01.02.2019 16:32
TURİZM ŞEHRİ RİZE EMITT FUARINDA TANITILMAYA DEVAM EDİYOR

Bu yıl İstanbul Beylikdüzü’nde 23’üncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, Fuarında ilimizin tanıtımı için kurulan Rize Standı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Rize standında, Rize Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve görevli ekip gelen misafirleri birlikte karşılayarak çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarlarından biri olan EMITT Fuarında, ilimizin dört mevsim doğal güzelliklerini ortaya koyan çeşitli görsel fotoğraflarla donatılarak hazırlanan Rize Standı, turizmcilerin ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Tulum eşliğinde oynanan horonun sesini uzaktan duyan yerli ve yabancı ziyaretçiler Rize Standına gelerek oynanan horonlara eşlik ediyor ve bu anları cep telefonlarıyla kaydediyorlar.

Rize ile ilgili bilgiler alan ziyaretçiler standa bulunan turizm şirketlerinden ulaşım ve konaklama konusunda bilgiler alıyor. Rize’nin tanıtımı için hazırlanan filmin dev ekranda izletildiği standa gelen misafirlere CD, broşür ve kitaplar hediye edilerek daha fazla bilgiye sahip olmaları sağlanıyor.

Rize’nin kültürü, tarihi, doğası, müziği, otantik mimarisi, Rize bezi dokumacılığı ve misafirperverliğinin tanıtıldığı Rize Standında, ilimizin yöresel yemek kültürü turizmcilere tanıtılarak, turizme katkıda bulunuluyor ve şehrin bilinmeyenleri ziyaretçilere aktarılarak tatil için vatandaşların tercih edebilecekleri bir yer olduğuna vurgu yapılıyor.

Rize Standını ziyaret Eski Rize Vali Yardımcısı şimdiki Çanakkale Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Togay Çoban ve diğer misafirlerle yakından ilgilenen Rize Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz kendilerine hediye takdiminde bulundu.

Rize Standını ziyaret eden bazı vatandaşlar ise, önceki yıllarda yapılan fuarlarda bu atmosferi gördüklerini ve sonrasında il fırsatta Rize’ye gezmek için gittiklerini ve çok memnun kaldıklarını dile getirerek imkan oldukça gidip tatil yapılabilecek bir şehir olduğunu dile getirdiler.

 

 

Soru ve Görüşleriniz