İtfaiye Müdürlüğü
Uğur MİNDER
16.09.1972 yılında Rize Güneysu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Rize’de tamamladıktan sonra askerlik görevini 1972/2 jandarma olarak Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda yaptı. Daha sonra 2003 yılında askerlik görevi bitiminde İstanbulda (tekstil ve marketçilikle uğraşırken) 1994 seçimlerinde sayın Başbakanımızın Belediye Başkanı olduğunda İ.B.B de İŞBAK Aş. de göreve başladı. 1994-95 yılında İŞBAK da 1995-1997 yılları arasında Ulaşım Aş. de değişik görevlerde çalıştı. Daha sonra 1997 yılında açılan itfaiye memurluğu imtihanıyla İstanbul İtfaiyesinde işe başladı. 1998 yılı 10. ayına kadar İstanbul İtfaiyesinde Üsküdar grubu – Şişli grubu ve en son Fatih grubunda çavuş olarak çalıştı. Bu zaman dilimi içinde 2001 yılında itfaiyeci olarak Türkiye’yi temsilen Balkan İtfaiye Olimpiyatlarına Yunanistan’da katıldı ve 2 gümüş 1 bronz madalya aldı. Daha sonra 2003 de Bulgaristan’da yapılan olimpiyatlara katılarak 1 altın 2 gümüş madalya aldı. 2005 de Türkiye de yapılan yarışlarda Kocaeli’nde yine 2 gümüş 1 bronz madalya aldı ve en son 2007 de Romanya’da katıldığı yarışlarda 1 gümüş 1 de bronz madalya alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Bu itfaiye sporlarını yaparken aynı zamanda İstanbul İtfaiyesi’nde çalışan Uğur MİNDER 1997 de memur olduğunda başladığı Açık Öğretim Fakültesinden 4 yıllık İşletmeyi bitirerek mezun olmuştur. Kendisi evli ve iki erkek bir kız olmak üzere üç çocuk babasıdır. 2008 yılı 10. ayında nakil geldiği Rize Belediyesi’nde 2009 seçimlerinin ardından atandığı itfaiye müdürlüğü görevini halen yürütmektedir.

Ana Fonksiyonu:

İlgi: Mevzuatın, ilgili Bakanlıklar ve Belediye BaÅŸkanlığı, genelge, bildirici, prensip kararları ve talimatlar çerçevesinde, yöneticilik görevlerini yerine getirmek, Müdürlüğe baÄŸlı servisleri görevlerini etkinlikle yerine getirilmesi içindeki tedbirleri almak, Müdürlüğün iÅŸlevleri ile ilgili üst kademenin istediÄŸi raporları hazırlamak, bu raporları hazırlamak için inceleme ve araÅŸtırmalar yapmak. 

İlgili Servisler : 

Sivil Savunma Servisi 

Müdürlüğün Görevleri : 

21/10/2006 Tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazete Yönetmeliğine göre :

1.Yangınlara müdahale etmek ve söndürmek,

2. Her Türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek; arazide, su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını yapmak.

3.      Su baskınlarına müdahale etmek.

4.      DoÄŸal afetler olaÄŸanüstü durumlarda kurtarma çalışmalarına katılmak.

5.      12.06.2002 tarihli ve 2002/4390 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ile verilen görevleri yapmak.

6.      05.06.1964 tarihli ve 6/3150 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sivil Savunma ile İlgili Åžahsi Mükellefiyet, Tahliye ve SeyrekleÅŸtirme, Planlama ve DiÄŸer Hizmetler Tüzüğü gereÄŸince kurulan İtfaiye servisi mükelleflerini eÄŸitmek, nükleer, biyolojik, kimyasal (NBC) maddeleri ile kirlenmelerde arıtma iÅŸlemlerine yardımcı olmak.

7.      Halkı, kurum ve kuruluÅŸları itfaiye hizmetleri ile ilgili olarak bilgilendirmek, alınacak önlemler konusunda eÄŸitmek ve bu konuda tatbikatlar yapmak.

8.      Kamu ve özel kuruluÅŸlara ait itfaiye birimleri ile gönüllü itfaiye personelinin eÄŸitim ve yetiÅŸtirilmesine yardım etmek; bunların bina, araç- gereç ve donanımlarının itfaiye standartlarına uygunluÄŸunu denetlemek ve bu birimlere yangın yeterlilik belgesi vermek ve gerektiÄŸinde bu birimlerle iÅŸbirliÄŸi yapmak.

9.      Belediye sınırları dışındaki olaylara müdahale etmek.

10.      Belediye sınırları içinde bacaları belediye meclisince tespit edilecek ücret karşılığında temizlemek veya temizlettirmek ve bacaları yangına karşı önlemler yönünden denetlemek.

11.      Talep edilmesi halinde orman yangınlarının söndürülmesi çalışmalarına katılmak.

12.      İmar planlarına göre parlayıcı, patlayıcı ve yanıcı madde depolama yerlerini tespit etmek.

13.      ÅŸyeri, eÄŸlence yeri, fabrika ve sanayi kuruluÅŸlarını yangına karşı önlemler yönünden denetlemek, bu konuda mevzuatın öngördüğü izin ve ruhsatları vermek.

14.      Belediye baÅŸkanının verdiÄŸi diÄŸer görevleri yapmak.

Sivil Savunma Servisi :

1.      SavaÅŸta, afetlerde ve büyük yangınlarda; halkımızın can ve mal kaybının en aza indirilebilmesi için gerekli tüm silahsız, koruyucu ve kurtarıcı önlemleri kapsayan sivil savunma hizmetlerinin, belediyemiz bünyesinde hazırlanması, planlanması ve yürütülmesi,

2.      Koruyucu güvenlik önlemleri çerçevesinde; personel güvenirliliÄŸi, fiziki güvenlik önlemleri, nöbet hizmeti, sabotaj ve terör olaylarından, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerden korunma, konularında baÅŸkanlık makamı adına talimat, yönergesi plan vb. dökümanların hazırlanarak ilgili birimlere ulaÅŸtırılması,

3.      İlimiz top yekün sivil savunma hizmetleri çerçevesinde sürekli olarak; sivil savunma, 24 saat devamlı çalışma, alarm iÅŸ takvimi savaÅŸ hasarı onarım, personel ve araç erteleme iÅŸlemlerindeki planlamaların yapılması,

4.      Yangından korunma hizmetleri konusunda ki döküman  hazırlanması yanında, yangın önleme tedbirlerinin uygulanması,

5.      YoÄŸun yağış alan ilimizde vuku bulabilecek sel, toprak kayması, dere ve akarsu taÅŸkınlıklarından meydana gelebilecek doÄŸal afetlerle mücadele ile ilgili hazırlık çalışmalarının sürekli ve etkili yapılması,

6.      Sivil Savunma Koruyucu güvenlik, seferberlik ve savaÅŸ hazırlıkları hususlarında mevcut planların incelenmesi ve güncel halde tutulmasının saÄŸlanması,

7.      Sivil Savunma malzeme ve teçhizatlarının saÄŸlanması,

8.      İl Sivil Savunma Müdürlüğü ve kriz yönetim merkezleri ile birlikte hareket etme, Sivil Savunma ile ilgili mevzuatları, yayınları, emirleri izleme ve Sivil Savunma planlarını yapmak.

HABERLER


Soru ve Görüşleriniz