Çocuk Trafik Eğitim Merkezi Projesi

Proje Durumu   :  Tamamlanan
Yapım Yılı   :  -

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI PROJESİ İLE TRAFİKTE DAHA BİLGİLİ BİREYLER YETİŞECEK…

Rize Belediyesi’nin yapımına başladığı Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi tamamlanarak eğitim vermeye başladı.

İçişleri Bakanlığı ile Rize Valiliğinin hibeleri, Rize Belediyesi’nin takibi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile hayat bulup Portakallık Mahallesi sahilinde hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi tamamlandı. Eğitim pistinin yapıldığı alanın orta kısmı ise Yamaç Paraşütü iniş alanı yeşil alan olarak yeniden düzenlendi.

Rize Kentsel Gelişim ve Araştırma Derneği’nin, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden, proje hibe desteği almaya hak kazanması ile başlayan proje sürecinde proje alanında inşaat çalışmaları başlatan Rize Belediyesi, şehrimizde ilerleyen yıllarda Trafikte daha bilinçli bireylerin yetişmesine vesile olacak projeyi Rize’ye kazandırdı.

Yapımı ve işletmesini Rize Belediyesi’nin üstlendiği Çocuk Trafik Eğitim Parkında kurumlar arası iş birliği Rize Valiliği tarafından sağlanarak, trafik eğitimleri Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından verilecek olup, eğitim zamanları, okulların eğitim alanına geliş organizasyonu ise Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilecek.

Projenin tamamlanmasıyla hizmete giren Çocuk Trafik Eğitim Parkında okul öncesi çocuklara, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini yerinde uygulama fırsatı veriliyor. Verilen uygulamalı eğitimler sayesinde gelecek yıllarda trafikte daha bilinçli toplumun yetişmesi sağlanmış olacak.