Isırlık Tabiat Parkı

Proje Durumu   :  Tamamlanan
Yapım Yılı   :  -

Belediyemizin 10 numara projeleri arasında yer alan Isırlık Tabiat Parkı projesi çalışmaları 2014 yılında başlamış ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının 02.04.2015 tarih ve 18031414-401- 476 sayılı Olur'ları ile Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir.

Isırlık tabiat parkı 12 ha’lık bir büyüklüğe sahiptir. İçerisinde birçok endemik bitkiyi barındırmakta olup vatandaşlarımız sosyal ve kültürel açıdan vakit geçirebilecekleri bir yerdir.

Isırılık Tabiat Parkı'ndaki inşaat çalışmaları  tamamlanarak  vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır. İçerisinde vatandaşlarımız için hem piknik alanı hemde sosyal tesis hizmeti bulunmaktadır.

Belediyemiz ve Karayolları 10.Bölge Müdürülüğü işbirliği içerisinde Isırlık Tabiat Parkına ulaşım sağlayacak yolun inşaat çalışmaları ise devam etmektedir.

Isırlık tabiat parkı içerisinde Kuş Gözlem Evi yapım çalışmaları devam etmektedir. Kuş Gözlem Evi, bulunduğu yerden 10 metre yüksekliğinde ayaklar üzerine yerleştirilecek. Konumu itibariyle bölgeye hakim, Kaçkar Dağları ve doğu batı yönündeki alanı görebilen bir konumda inşa edilen Kuş Gözlem Evi, doğa tutkunları ve fotoğraf severler için eşsiz manzaralar barındıracak.

Bunun yanısıra ısırlık tabiat parkı yanında bulunan 50 dönümlük alanda macera parkı yapılması da Belediyemiz tarafından planlanmaktadır.