Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi

Proje Durumu   :  Tamamlanan
Yapım Yılı   :  -

İlimiz Taşlıdere mahallesinde yapılacak olan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi Rize Belediyesi’nin ve ilçelerimizin ihtiyaçlarından biri olan sokak hayvanlarının rehabilitasyonu sorununa önemli ölçüde çözüm getirecektir. İlimize Bağlı ilçeler sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için belediyemiz sokak hayvanları rehabilitasyon merkezini kullanmaktadır. Bu da belediyemize maddi açıdan sıkıntı yaratmakta ve ayrıca yeterli personel bulunmamaktadır. Bu amaçla 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında İlimiz Taşlıdere mahallesinde Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi projesi yapılmıştır. Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi kapsamında ilgili kurumlardan gerekli onaylar alınmıştır. Orman ve Su İşleri Bakanlığına başvuru yapılarak 1.122.000,00 TL hibe desteği alınmaya hak kazanılmıştır. Proje Fen İşleri Müdürlüğünce ihaleye çıkarılmıştır. Proje yaklaşık maliyeti 3.005.545,31 TL’dir. İnşaat çalışmaları devam etmektedir.

İnşaat çalışmaları kapsamında; Çevre ihata duvarları bitmek üzere ; %90 nı tamamlandı . Hayvan hastanesi iç kafes tel montajları tamamlandı , hastaneye ait doğu tarafı bahçe tel kafesler tamamlandı. Kedi evi tuğla duvar imalatı yapıldı, Kaba ve ince Sıva işlerine devam ediliyor. Ayrıca dış kafeslere ait çelik sütrüktür ve saç çatılar tamamlandı.