Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi

Proje Durumu   :  Devameden
Yapım Yılı   :  -

İlimiz  Taşlıdere mahallesinde yapılacak olan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi  Rize Belediyesi’nin ve ilçelerimizin  ihtiyaçlarından biri olan sokak hayvanlarının rehabilitasyonu sorununa önemli ölçüde  çözüm getirecektir.

İlimize Bağlı ilçeler sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için belediyemiz sokak hayvanları rehabilitasyon merkezini kullanmaktadır. Bu da belediyemize maddi açıdan  sıkıntı yaratmakta ve ayrıca yeterli personel bulunmamaktadır. Bu amaçla 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında İlimiz  Taşlıdere mahallesinde Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi projesi yapılmıştır.

Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi kapsamında ilgili kurumlardan gerekli onaylar alınmıştır. Orman ve Su İşleri Bakanlığına başvuru yapılarak 600.00,00 TL hibe desteği alınmaya hak kazanılmıştır. Projemiz 2.379.000,00+KDV TL'na ihale edilmiş olup yapımına başlanmıştır.