25.08.2019 18:23
Başkan Metin’den ‘Malazgirt Zaferi’ Mesajı

Başkan Metin’den ‘Malazgirt Zaferi’ Mesajı

 

“Türk tarihi hiçbir milletin tarihi ile kıyaslanamayacak kadar eşsiz zaferlerle doludur. Bu zaferlerden biri de 26 Ağustos 1071’de kazanılan Malazgirt Zaferi’dir. Bu zafer öyle bir şahlanıştır ki; Selçuklu sultanı Alparslan ve cengâver ordusu bu zaferle “Anadolu”nun tapusunu ebediyete kadar Müslüman Türk milletine hediye etmiştir.

26 Ağustos Malazgirt Zaferi; en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Ortaya konan azim ve kararlılık, milletimizin istiklali ve istikbali için mücadele ederken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağının, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce ve cesarete sahip olduğunun ispatıdır.

Bu zaferle Anadolu’ya hâkim olan ecdadımız, asırlar boyunca devam edecek olan medeniyet yolumuzu aydınlatmış ve Malazgirt ruhu aziz milletimize daima ilham kaynağı olmuştur. Aynı ruh ve heyecanla vatanımızın, milletimizin bekası için hizmet etmek ve hizmetlerimizde muvaffak olmak en büyük temennimizdir.

Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümünde; kutlu zafere önderlik eden büyük kumandan Sultan Alparslan’ı, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

 

 

Soru ve Görüşleriniz