17.05.2018 17:01
“BİTKİLENDİRİLMİŞ YEŞİL ÇATILAR” KONULU SEMİNER İLGİ GÖRDÜ

Rize Belediye Başkanlığı Mimari Estetik Komisyonu çalışmaları kapsamında “Bitkilendirilmiş Yeşil Çatılar” konulu seminer Rize Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Bitkilendirilmiş Yeşil Çatılar’ın çevresel etkileri, faydaları ve iyi uygulama örneklerinin yanında tasarımı ile teknik çözümlerinin görsel sunumlar eşliğinde görüşüldüğü seminere katılım yoğun oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Peyzaj Mimarı Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı ve BTM Firması Teknik Danışmanı İnşaat Mühendisi Jozef Bonfıl’in konuşmacı olarak katıldığı seminere Rize Belediye Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, Şakir Mollayakupoğlu, Rize Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Mahmutoğlu yönetim kurulu ile İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, mimarlar, peyzaj mimarları, çevre mühendisleri, inşaat  mühendisleri ve kurum çalışanları katıldı.

Rize Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminerde ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Peyzaj Mimarı Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı sunumunu yaptı.

 Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı, yapmış olduğu görsel sunumunda Bitkilendirilmiş Yeşil Çatıların çevreye sağlamış olduğu faydalarını ve geçmişten günümüze yansımaları konusunda bilinmeyenleri anlatarak ilimizde bu tür çalışmaların daha yaygın hale getirilebileceğine vurgu yaparak, kullanılabilecek bitki örneklerini katılımcılara aktardı.

BTM Firması Teknik Danışmanı İnşaat Mühendisi Jozef Bonfıl yapmış olduğu görsel sunumunda, Eğimli ve kabuk yüzeylerde, bina üzerlerinde bitkilendirilmiş çatıların teknik aşamalarından bahsederek, ülkemizde ve yurt dışında yapılmış çalışmaları görsel sunumlarla katılımcılara aktardı.

Program sonunda Rize Belediyesi’nin daveti üzerine seminere katılan RTEÜ Peyzaj Mimarı Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı ve BTM Firması Teknik Danışmanı İnşaat Mühendisi Jozef Bonfıl’e Rize Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Mollayakupoğlu tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Düzenlenen seminerde, Rize Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde mimar olarak görev yapan Filiz Türüt, Belediye Başkanlığı Mimari Estetik Komisyonunun çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.

Soru ve Görüşleriniz