16.01.2024 15:43
KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ MESLEK EDİNME KURSU HİZMETE BAŞLADI…

Rize Belediyesi tarafından daha önce şehrimizde 4 farklı bölgede hayata geçirilen Kadın Kültür Merkezlerinin bir yenisi Camiönü Mahallesinde hizmete açıldı.

Camiönü Mahallesinde yapılan “Rize Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Meslek Edinme Kursu” bölgede bulunan ev hanımlarının ekonomik bağımsızlığını desteklemek ve mesleki becerilerini arttırmak amacıyla hizmet veriyor. Yapmış oldukları el sanatları hediyelik eşya ve tekstil ürünlerinin satışını yaparak kendi ekonomilerine katkı sağlamak ve zamanı iyi değerlendirmek adına uzman eğitmenleri eşliğinde çalışmalar yürüten kadınlarımız, belediyemizin şehrimizde kazandırmış olduğu bu tür alanlardan memnun kalıyor.

Kendilerine sunulan atölyelerde mevcut becerilerini geliştirmelerine ve yeni alanlarda kendilerini keşfetmelerine fırsat tanınan kadınlarımız için Camiönü Mahallesinde hizmete giren “Rize Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Meslek Edinme Kursu” nun resmi açılış töreni il protokolü ve vatandaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Açılış programına, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve eşi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, AK Parti Rize Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, Rize Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Genç, Ahmet Murat Taviloğlu, Muhittin Aydın Bilsel, muhtarlar, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Selamlama konuşmalarının yer aldığı törende, kurdele kesiminin ardından Camiönü Mahallesi Kadın Koordinasyon Merkezi Meslek Edinme Kursu gezilerek kursiyerlerin yapmış olduğu ürünler incelendi.

Camiönü Mahallesinde hizmete giren kurs, 7 adet derslik ile yaklaşık 200 kadın kursiyere El Nakışı, Takı Tasarımı, Sepet Örücülüğü, Deri Tasarımı, Ahşap Yakma, Rölyef, Resim, Tığ ve Şiş Örücülüğü ve Tezhip bölümleriyle hizmet verecek.

Soru ve Görüşleriniz