17.10.2018 16:54
RİZE’DE KİTAP GÜNLERİ FUARI AÇILDI

Rize’de aylardır hazırlıkları yapılan “Rize Kitap Günleri Fuarı”nın açılışı il protokolü, yazarlar  ve vatandaşların katılımıyla Valilik binası önünde yapıldı.

Rize Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığının organizesinde, Rize Belediyesinin de katkı sağladığı “Rize Kitap Günleri Fuarı Rize Valilik binası önünde kurulan dev çadırda başladı. 16-26 Ekim tarihleri arasında 10 gün süreyle açık olacak olan Fuar’da yüzlerce kitap yer alırken, ilimizden ve farklı illerden gelen bir çok yazar’da eserleriyle fuar alanında vatandaşlarla buluşuyor.

Açılış programına katılan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Rize Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gerektirdiği şekilde çalışmalarımızı yürüttüğümüz ilimizde, Kültür, Sanat ve Eğitim alanında da yapılan işlere elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Bilginin topluma aktarılması noktasında, ilimizde yapılan bu gibi organizasyonlar bizleri mutlu etmektedir. Eğitimci ve Akademisyen kimliğimin yanında Belediye Başkanlığı görevime başladığım ilk günden itibaren her zaman aklımın bir ucunda olan İlimizde Kitap Fuarı oluşturmaktı. Her zaman içimde olan bu düşüncenin belediye başkanlığım süresi içerisinde gerçekleşmesi ve buna Rize Belediyesi olarak bizimde katkı sağlama fırsatı yakalamamız beni son derece mutlu etmiştir” dedi.

İlimizde yaşayan kitapseverlerin ilgi odağı olan Fuarı’ın açılışı Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, paydaş kurum ve kuruşların temsilcilerinin katılımlarıyla yapılarak, açılışın ardından alanda bulunan stantlar gezilerek yazarlarla sohbette bulunuldu.

Stantların gezildiği esnada Rize protokolüne eşlik eden Şair Söz Yazarı Ahmet Selçuk İlkan, Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’nin oluşturmuş olduğu stantta Rize Belediyesi’nin hazırladığı “Hizmette 4 Yıl” isimli kitabı inceleyerek çok beğendiğini ifade etti.

ŞAİR SÖZ YAZARI AHMET SELÇUK İLKAN RİZELİLERLE BULUŞTU

Fuara katılan yazarların imza günlerinin de olacağı etkinlik kapsamında, etkinliğe katılan Ülkemizin yetiştirdiği Şair Söz Yazarı Ahmet Selçuk İlkan Fuar alanında kurulan söyleşi çadırında sevenleriyle buluştu. Vermiş olduğu mini konsere Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Ahmet Selçuk İlkan, Türkiye’de bir çok sanatçıya vermiş olduğu eser ve bestelerinden bahsederek izleyicilerin unutulmaz anlar yaşamasına vesile oldu.

İlkan programının sonunda eserlerinden oluşan kitaplarını imzalayarak, Vali Bektaş, Belediye Başkanı Kasap ve hayranlarına takdim etti.

Soru ve Görüşleriniz