02.02.2024 08:48
RİZE ŞEHİR HASTANESİ ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI…

Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin, beraberinde Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ile birlikte Rize Şehir Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Rize’nin Hamidiye ve Taşlıdere Mahalleleri arasında Deniz dolgusu üzerinde yapılmasına başlanan 800 yataklı Rize şehir Hastanesi projesinin şantiyesini ziyaret eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yüklenici firma yetkilileriyle bir araya gelerek çalışmaların seyri ile ilgili bilgi aldı.

Yapılan ihale ile birlikte üst yapı çalışması başlayan şehir hastanesi, tamamlandığında sağlık alanında bölgenin büyük ölçüde ihtiyacına cevap verebilecek şekilde hizmet edecek.

İnceleme programında konuyla ilgili bir açıklama yapan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş; Şehir hastanesi projesinin ara vermeden süratle devam ettiğine vurgu yaparak, temel kazı çalışması kapsamında zeminde fore kazık çalışması başlatıldığını ifade etti. Yapılan hastanenin şehrimiz ve bölge için önemli olduğunu sözlerine ekleyen Vali Baydaş, başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sağlık bakanlığı ve yapımında emek veren herkese teşekkür ederim dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise açıklamasında; Bölge için çok değerli olan Rize şehir hastanesinin deniz dolgu çalışmasının ardından an itibariyle üst yapı zemin fore kazık çalışmalarının başladı.  Rize Belediyesi olarak Karadeniz sahil yolunun hastane ile entegre edilmesi anlamında karayolları ile istişare içerisindeyiz.  Nasıl ki ovit tünelimiz başladı bitti, havalimanımız aynı şekilde bitti ve hizmet veriyor. Burada yapımına başlanan şehir hastanesi de aynı şekilde başladı ve inşallah en kısa zamanda da bitirilerek bölge halkına hizmet verecek. Bu güzel projeyi şehrimize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlığımıza, Milletvekillerimize, İl teşkilatımıza ve emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

 

 

Soru ve Görüşleriniz