04.08.2023 08:44
RİZE TRAFİĞİNE YAPILAN UFAK DOKUNUŞLAR OLUMLU SONUÇLAR VERİYOR…

RİZE TRAFİĞİNE YAPILAN UFAK DOKUNUŞLAR OLUMLU SONUÇLAR VERİYOR…

Rize Belediyesi tarafından son 4 yıl içerisinde Rize şehir içi trafiğini rahatlatmak adına ufak dokunuşlarla yapılan bir takım yeni düzenlemeler olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Özellikle yaz aylarında şehrimize dışarıdan gelen vatandaşlarında yaratmış olduğu araç artışı nedeniyle Rize şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm odaklı bir takım çalışmalar yürüten Rize Belediyesi, dar bir alana sahip olan şehrimizde yapmış olduğu bazı kavşaklarla araçların kontrollü dönüş yapabilmelerini sağladı. Bazı bölgelerde ise yol genişletme ve yol ayırıcı duba çalışması yapılarak trafik akışının bir nebzede olsa rahatlaması sağlandı.

Son olarak menderes bulvarında yapılan çalışmada ise Rize merkezden Çayeli istikametine gidiş yönü meteler kavşağından Çaykur önüne kadar yol 2 şerite çıkartılarak özellikle akşam trafiğinde sıkışıklığın yaşandığı güzergahta trafiğin rahat akışı sağlandı. Bir çok noktada yapılan ufak dokunuşlu çalışmaların eskiye göre başarılı sonuçlar verdiği gözlerden kaçmıyor.

Yapılan ve yapılmaya devam edilen çalışmalar kapsamında bazı sokaklarda gelişi güzel parklanmayı da engelleyerek yeni düzenlemelere giden Rize Belediyesi’nin şehir içi ulaşımını düzenleyici çalışmaları vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanıyor.

Soru ve Görüşleriniz