29.01.2018 13:36
BAŞKONSOLOS KOÇAK’TAN BELEDİYE BAŞKANI KASAP’A ZİYARET

Acara Özerk Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Makbule Koçak ilimize gerçekleştirmiş olduğu ziyaret kapsamında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı makamında ziyaret etti.

Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette Acara Özerk Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Makbule Koçak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten açıklamada bulundu.

 Yaklaşık 1,5 ay önce göreve gelen Başkonsolos Makbule Koçak, “Görevim süresince, mesai arkadaşlarımla birlikte kıymetli vatandaşlarımıza ve Gürcü dostlarımıza kaliteli ve süratli konsolosluk hizmetleri sunmak, vatandaşlarımızın iktisadi girişimlerinin desteklenmesi, yerel makamlarla ileri düzeydeki ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi, ülkemizin ekonomik potansiyelinin ve kültürel zenginliklerinin bölgede tanıtılması ve görünür kılınması için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Misafirini makamında ağırlayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Kendisine gerçekleştirilen ziyaretten memnun olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti; “Her iki ülkenin yakın komşu olması nedeniyle yıllardır bozulmayan bir dostluk ilişkisi ortadadır. Gerek ticari anlamda gerekse kişisel ilişkilerin olumlu yönde seyretmesi bizleri mutlu etmektedir. Ülkeler arası komşuluk ilişkilerinin çok önemli olduğu bu günlerde temennimiz uzun yıllar sevgi saygı ve kardeşliğin hakim olduğu günler geçirmektir” dedi.

Sohbet havasında gerçekleşen ziyaret karşılıklı hediye takdimleriyle son buldu.

Soru ve Görüşleriniz