07.05.2018 20:40
BİLİNÇLİ AİLE DUYARLI GENÇLİK…

BİLİNÇLİ AİLE DUYARLI GENÇLİK…

Rize Belediyesi'nin her ay organize ettigi "Belediye Sohbetler" programi çerçevesinde bu ay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rize Gençlik Konferans Salonunda düzenlenen “BİLİNÇLİ AİLE DUYARLI GENÇLİK” adlı konferans ilgiyle izlendi. 

Saat 17.00’de başlayan konferansa Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocukların sağlıklı iletişim kurmadıklarını belirtti .

Aslanhan, “Ailelerin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak bir çok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Hep birlikte, bu olumsuzlukların yaşanmaması için daha duyarlı davranmalıyız. Babalarımız evlatlarımızla ilgilenmediği için evlatlarımız içine kapanık, özgüvensiz bir şekilde yetişmektedir. Çocuklarımıza gerekli sorumlulukları vermiyoruz. Sorumluluk bilinciyle yetişmeyen evlatlarımız ilerleyen zamanlarda kendi başına kaldıkları zaman hayatın yükü omuzlarına ağır geliyor ve bunalıma giriyorlar. Aslında iyilik yapalım derken, evlatlarımıza en büyük kötülüğü biz yapıyoruz. Evlatlarımıza sevgiyle yaklaşalım ve onlara sevgimizi belli edelim ki, bizden bulamadıkları sevgi ve ilgiyi dışarıda aramasınlar."dedi.

İlgiyle izlenen programda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, sosyal ve kültürel faaliyetlerle vatandaşları bir araya getirdiklerini belirterek, konuşmacı  Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan’a  plaket takdiminde bulundu. 

Soru ve Görüşleriniz